Pomsta? Už se perou. Feri a Ferjenčík si vjeli do vlasů. A že bylo co trhat

12.02.2020 17:25 | Zprávy

Pirát Mikuláš Ferjenčík si postěžoval na hlasování Demokratického bloku u návrhu o změně pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu. „Tenhle zásadní protikorupční zákon, jedna z klíčových priorit Rekonstrukce státu, se musel opřít o hlasy SPD a KSČM, jinak by spadl pod stůl. Jsem zvědavý,“ láteřil. V diskusi zareagovali poslanci Dominik Feri či Matěj Hollan. Pouhé kupčení? Ne, prý podmínka. Hollan zmínil volbu ombudsmana. Problémy v demobloku?

Pomsta? Už se perou. Feri a Ferjenčík si vjeli do vlasů. A že bylo co trhat
Foto: Repro Facebook
Popisek: Demokratický blok

Pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík se pustil do Demokratického bloku. Na Facebooku si postěžoval, že návrh, rozšiřující pravomoci Nejvyššího kontrolního úřadu, by měl podle Ferjenčíka nově nabýt pravomocí kontrolovat obce, kraje či jiné veřejné instituce. Avšak prý nejmenší obce do toho spadat nemají.

„Novela ústavy vyžaduje 120 hlasů. Kolik hlasů dodaly strany ‚demobloku‘? Přesně dva hlasy. Tenhle zásadní protikorupční zákon, jedna z klíčových priorit Rekonstrukce státu, se musel opřít o hlasy SPD a KSČM, jinak by spadl pod stůl. Jsem zvědavý, jak s ním naloží Senát, ta pověstná pojistka demokracie,“ pokračoval dále.

Ke konci příspěvku ještě Ferjenčík poděkoval Farskému a Čižinskému, což byli jediní poslanci Demokratického bloku, kteří pro návrh hlasovali. „Především ale děkuju všem 138 poslancům, kteří tento návrh poslali dál,“ zakončil.

V komentáři se objevil poslanec Dominik Feri, tomu se příspěvek Ferjenčíka nelíbil. „To jsem si přesně myslel, že se bude jaksi naznačovat, že jsme vlastně proti samotné podstatě návrhu,“ uvedl. Prý to však tak není. Vysvětlil, že návrh nepodpořili proto, že Piráti odmítli rozšířit článek 40 ústavy. „Rozšíření je přitom racionální požadavek. Ale chápu, že když ironizuješ úlohu Senátu, tak se podpora rozšíření nedala čekat,“ zakončil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rakušan, Hladík a Výborný prý těží z neštěstí. Povodňové obvinění

8:03 Rakušan, Hladík a Výborný prý těží z neštěstí. Povodňové obvinění

David Pražák, poslanec hnutí ANO, ostře kritizuje ministry Víta Rakušana, Petra Hladíka a Marka Výbo…