Populistické kecy! Interpelace poslankyně STAN na Babiše se zvrhla

28.11.2019 16:40 | Zprávy

Premiér Andrej Babiš (ANO) a poslankyně opozičního hnutí STAN Věra Kovářová se do sebe pustili dnes ve Sněmovně kvůli státním dotacím na výstavbu škol v obcích. Navzájem se vyzývali k tomu, aby zanechali „populistických keců“.

Populistické kecy! Interpelace poslankyně STAN na Babiše se zvrhla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

Kovářová uvedla, že Starostové dlouhodobě upozorňují na problém nedostatku míst v mateřských školkách a Sněmovna loni zamítla návrh na zvýšení částky v příslušných dotačních titulech. Babiše se ptala na to, jaké reálné kroky hodlá učinit, aby se rozšířila kapacita mateřských i základních škol.

„Populistické kecy už nemůžu poslouchat,“ reagoval Babiš, byť v úvodu odpovědi poznamenal, že jelikož je Kovářová žena, bude se mírnit. Poslankyni nařkl, že prodává jeho práci. „Když jsem nastoupil (v minulém volebním období do čela Ministerstva financí), začal jsem to řešit, udělal jsem program, ze kterého obce profitovaly miliardy,“ prohlásil Babiš.

Celkově podle něj šlo na školy od roku 2014 do letoška zhruba 26 miliard korun, do Kovářové domovské obce Chýně u Prahy 138 milionů korun na novou základní školu a 44 milionů na tělocvičnu. „V Chýni jste byla starostka, neudělala jste tam nic,“ řekl premiér.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klaus, Milei, Peterson. Vyšel klíčový text o budoucnosti Západu

20:10 Klaus, Milei, Peterson. Vyšel klíčový text o budoucnosti Západu

Deklarace o západní civilizaci („Western Civilization Declaration“), zveřejněná 1. října, varuje pře…