Poslanec STAN: Výsledek voleb je vítězstvím Ruska. Přidejte Foltýnovi

22.09.2024 21:41 | Monitoring

Poslanec za STAN se rozparádil. Prohru svých barev neváhal svést na dezinformátory. Krajské volby dokonce označil za vítězství Ruska. „Vítězství Ruska v dezinfo válce. Lidé přijali narativ, že politici jsou všichni šmejdi, kradou a lžou, a proto nemá cenu volit,“ ohodnotil tradičně nízkou volební účast poslanec hnutí Víta Rakušana a začal volat po tom, aby vláda Petra Fialy dala víc peněz a zaměstnanců vládnímu koordinátorovi strategické komunikace Otakaru Foltýnovi.

Poslanec STAN: Výsledek voleb je vítězstvím Ruska. Přidejte Foltýnovi
Foto: STAN
Popisek: Martin Exner

Martin Exner, od října 2021 poslanec Poslanecké sněmovny PČR, od roku 2020 zastupitel Středočeského kraje, v letech 2014 až 2022 starosta obce Nová Ves na Mělnicku a navrch ještě člen hnutí STAN, zhodnotil výsledky i volební účast krajských a senátních voleb. Českou veřejnost popsal jako zmanipulovanou. „Dvě třetiny voličů nepřišly. Celkově jsou tyto volby tragická zpráva o zmanipulovanosti českého voliče. Účast bída a hlasy pro dezinformátory jen pršely,“ popsal realitu podle vlastního vidění Exner.

Anketa

Vládní zmocněnec Foltýn označil část společnosti za „svině a nepřátele vlastního státu“. Je to šťastné vyjádření?

2%
96%
hlasovalo: 16940 lidí

Podle Exnera lidé vlivem Ruska na politiky a politiku jako takovou hledí skrze ruský „narativ“ toho, že politici lžou, kradou a všichni jsou šmejdi. „Vítězství Ruska v dezinfo válce. Lidé přijali narativ, že politici jsou všichni šmejdi, kradou a lžou, a proto nemá cenu volit,“ popsal českou veřejnost, jak ji z poslaneckých lavic hnutí STAN sám vnímá.

Poukazuje i na to, že lidé skáčou na lep populistům, kteří jim slíbí první poslední. „A kdo přece jen dojde, volí toho, kdo mu nejvíc slibuje dát. Teď hned a tady,“ hodnotí inteligenci českého voliče Exner.

Martin Exner vidí, že lidé už neumějí rozlišovat mezi pravdou a lží, dobrem a zlem, a nechávají se tak ovládat dezinformátory. A letošní volby do krajů a Senátu ukázaly, že cíl dezinformátorů byl splněn. „Lidé kvůli dezinformacím už neumějí rozlišit pravdu a lež, dobro a zlo. To byl hlavní cíl dezinformátorů. A je splněn,“ napsal důrazně s prstem varovně vztyčeným Exner.

Na závěr začal volat po tom, aby vláda začala brát vážně strategickou komunikaci, kterou pro vládu Petra Fialy zajišťuje plukovník ve výslužbě Otakar Foltýn tím, že nazývá část společnosti „sviněmi, kolem kterých je třeba vykopat příkop“. Exner upozorňuje, že na strategickou komunikaci vláda vyčlenila málo peněz i lidí. „Je to i důsledek toho, že naše vláda podceňuje strategickou komunikaci a budování odolnosti proti dezinformacím a mediální gramotnosti a po třech letech na to dala zoufale málo lidí i peněz,“ uzavřel svůj komentář ohledně výsledků voleb do krajů a Senátu poslanec hnutí STAN Martin Exner. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 41 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Výhrůžka od STAN k ODS hned po volbách. „Nenechám si pro sebe, co vím.“

19:15 Výhrůžka od STAN k ODS hned po volbách. „Nenechám si pro sebe, co vím.“

Poslankyně hnutí STAN Barbora Urbanová začala na sociálních sítích vyhrožovat lídrovi SPOLU Janu Sko…