Premiér Petr Drahota. Vykopejte už tu vládu, slyšel od lidí Okamura

22.07.2024 20:45 | Reportáž

Do kraje svých předků zavítal Tomio Okamura na víkend, během kterého stihl i dvě setkání s občany. Na gulášovém festivalu ve Valašském Meziříčí si nad pivem vyslechl, aby už opozice vykopala tuto vládu, a čelil dotazům, proč se před veřejností schovávají zástupci vlády.

Premiér Petr Drahota. Vykopejte už tu vládu, slyšel od lidí Okamura
Foto: Václav Fiala
Popisek: Tomio Okamura mezi lidmi v Klatovech

Gulášfest ve Valašském Meziříčí si zakládá na tom, aby byl skutečně „gulášem“. Třídenním festivalem, kde se v kotlíku letní pohody a radosti na širokém prostranství fotbalového stadionu mísí nejen jídlo, pití, hudba a tanec, ale také rozmanité hudební styly i široká gastronomická nabídka třiceti druhů guláše.

Na již dvacátý první ročník dorazily od čtvrtka do soboty tisíce návštěvníků, kteří si užívali letní pohody i zajímavé hudební produkce.

V duchu proklamované otevřenosti a pospolité radosti se na akci přišel podívat i předseda SPD Tomio Okamura, který trávil víkend ve Zlínském kraji.

Tam podle svých vlastních slov přijel „mezi sousedy“, z Bystřice pod Hostýnem totiž pochází rodina jeho maminky a strávil tu podstatnou část svého dětství.

Právě ve Zlíně také v roce 2012 kandidoval na senátora, poté, co jako veřejně známý podnikatel vystoupil proti Nečasově vládě. Kritika nemilosrdného chování tehdejších exekutorů, při kterém podle pravidel připravených ministrem Jiřím Pospíšilem byly kvůli drobným nedoplatkům exekuovány desetitisíce, vynesla podnikateli ve druhém kole 66 procent hlasů a v Senátu začala jeho politická kariéra.

Ve Zlínském kraji SPD obvykle dosahovala nadstandardních výsledků, ve sněmovních volbách 2021 téměř 12 procent. V podzimních krajských volbách zde bude Okamurovo hnutí kandidovat samostatně. Lídr kandidátky, lékař Lubomír Nečas, Okamuru doprovázel. S bývalým předsedou ODS, ač také pochází z této části Moravy, ale prý není nijak příbuzensky ani jinak propojen.

Na festivalu převažovala spíše mladší generace, a tomu odpovídala i témata, o kterých s předsedou parlamentní strany lidé hovořili.

Upřímný smích vzbudilo přejmenování předsedy vlády na „Petra Drahotu“, se kterým evidentně souzněli mnozí.

Jedno setkání, které Tomio Okamura zveřejnil na svém facebookovém profilu, bylo následně zpochybněno uživatelkou sítě X Barborou Mercury. Na profilu, kde se představuje jako „agent BIS“ a z něhož pravidelně útočí na opozici, se pozastavovala nad věkem i vystoupením jednoho z návštěvníků.

Mladík představený jako Marek si stěžoval na nové podmínky, které vláda zavedla pro mimopracovní poměry. Kvůli tomu prý toto léto brigádničí za šedesát korun na hodinu. Premiéra nazval jako „ubožáka“ a na rovinu řekl, že v důchodu neočekává, že něco od státu dostane.

Podle Barbory Mercury byly podivné jak názory, tak věk dotyčného návštěvníka a nejspíš si tak dělal z Okamury legraci.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Carlson na pódiu s Kennedym. Výbušné: Deep State v USA. EU cenzuruje. Covid, umlčování

22:25 Carlson na pódiu s Kennedym. Výbušné: Deep State v USA. EU cenzuruje. Covid, umlčování

Tucker Carlson se vypravil napříč Spojenými státy se svou živou diskusní show. Do Kalifornie si pozv…