Prezident drží slovo, do ničeho mi nemluví, pochvaloval si Babiš po společné večeři v Lánech

20.03.2018 21:29 | Zprávy

V úterý povečeřel v Lánech Andrej Babiš s Milošem Zemanem. Při té příležitosti premiér v demisi prezidentovi poreferoval o tom, jak si vede v jednáních o vládě, o které prý exkluzivně vyjednává především s ČSSD, přičemž počítá i s tolerancí komunistů.

Prezident drží slovo, do ničeho mi nemluví, pochvaloval si Babiš po společné večeři v Lánech
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Andrej Babiš po schůzce s prezidentem novinářům sdělil, že při večeři probrali všechna aktuální témata, jako jsou Slovensko, problém ve Velké Británi, EU. Především prý Zemana ale informoval o tom, jak vyjednává o vládě. Podle informací serveru Novinky.cz premiér novináře ujišťoval, že vyjednávají velmi intenzivně. „Informoval jsem pana prezidenta o představách ČSSD i o našich. Jednání chceme urychlit a najít dohodu do sjezdu sociální demokracie, který je 7. dubna,“ uvedl Babiš s tím, že tento pokračující sjezd bude pro sestavování vlády klíčový.

„Pan prezident to celé vzal na vědomí. Chceme, aby hlavně vláda získala důvěru. Prezident drží slovo, které mi dal, že mi do toho nebude mluvit,“ upřesnil premiér, který už minulý týden avizoval, že jednání s SPD a KSČM skončila. Pokračovat prý bude exkluzivní jednání jen se sociálními demokraty.

S předsedou ČSSD Janem Hamáčkem se podle serveru Novinky.cz premiér v demisi Andrej Babiš setkal v uterý a ve středu se mají setkat znovu. Babiš také potvrdil, že opět ze strany ČSSD padaly otázky ohledně resortů. ČSSD totiž dříve prohlásila, že požaduje pět ministerských křesel a nespokojí se pouze s okrajovými resorty. Hnutí ANO však sociálním demokratům nabídlo jen čtyři resorty a řeklo, že vnitro ani finance jim nedá.

Původní zdroj ZDE.

„ČSSD má své představy a my také máme své představy. Bylo to bývalé vedení ČSSD, které však zapříčinilo, co se stalo. Myslíme si, že nové vedení sociální demokracie by ve vládě mohlo spolupracovat jiným způsobem,“ řekl Babiš s tím, že by nerad opakoval situaci, jako byla v minulosti, že se bude ve vládě soutěžit a nebude v ní jeden tým. „S tím bych měl problém,“ dodal. Premiér také informoval o tom, že se se Zemanem domluvil, že se budou scházet jednou ze měsíc a o pokrocích a jednáních jej bude pravidelně informovat.



 


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně. Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění. Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykov...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec ODS? „Fiala bude chtít post předsedy SPOLU.“ Václav Klaus už tuší

20:02 Konec ODS? „Fiala bude chtít post předsedy SPOLU.“ Václav Klaus už tuší

Zakladatel ODS, první český premiér a druhý český prezident Václav Klaus pro měsíčník TO komentoval …