Profesor Zima na předávání cen učitelům: Chytří lidé jsou naší hlavní výhodou

20.10.2022 17:07

Chytří a vzdělaní lidé jsou ve světové soutěži tou hlavní konkurenční výhodou. To nám řekl prezidentský kandidát profesor Tomáš Zima, když byl pozván do Berouna na předání místních ocenění.

Profesor Zima na předávání cen učitelům: Chytří lidé jsou naší hlavní výhodou
Foto: Archiv TZ
Popisek: Prezidentský kandidát Tomáš Zima

Ve středu 20. října byla v Berouně velká sláva.  Starostka města Soňa Chalupová předávala po deváté ceny města. Protože s oceněním v letošním roce došlo na oblast vzdělání a učitelství, jako hlavního hosta do Berouna pozvali bývalého rektora Karlovy univerzity prof. Tomáše Zimu. 

„O vzdělání hodně politici mluví, ale chybí základní vize, jak dál. Jako i v jiných oborech, zachraňují to obětaví lidé z regionů, o čemž svědčí i letošní berounští ocenění. Přitom právě chytří a vzdělaní lidé mohou být naše hlavní konkurenční výhoda ve světové soutěži,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz profesor Zima, kandidát na prezidenta České republiky.

Právě dva lidé, kteří věnovali celý život vzdělávání mladých lidí z města a okolí, získali letos na berounské slavnosti hlavní pozornost. Cenu města obdržel Emil Šnaidauf, který se věnuje ochraně životního prostředí a šíření těchto myšlenek zejména mezi mladými lidmi. A čestné občanství města Beroun in memoriam dostal zdejší pedagog a člen československých legií za první světové války Antonín Abraham.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…