Prý je to penis. Češi zasypali Moláčka fotkami z ceremoniálu. Z Paříže už přišla omluva

28.07.2024 19:01 | Monitoring

Zahájení olympijských her v Paříži provází skandál. Organizátoři na počest tolerance urazili katolickou církev i víru karikaturou Poslední večeře Páně, slavného obrazu Leonarda da Vinciho. Krista a jeho učedníky zpodobnili LGBT transgender modelky nebo draq queens. „Samozřejmě nikdy nebylo naším záměrem projevit neúctu k jakékoliv náboženské skupině. Zahajovací ceremoniál se snažil oslavit toleranci ve společnosti,“ řekla v omluvě mluvčí organizátorů. Skandál se promítl i do české reality, kdy novinář Deníku N Jan Moláček prosí lidi, aby mu přestali posílat fotky penisu. Ať si je radši vylepí doma na zeď.

Prý je to penis. Češi zasypali Moláčka fotkami z ceremoniálu. Z Paříže už přišla omluva
Foto: Youtube/ČRo
Popisek: Jan Moláček

Čtyřhodinový zahajovací ceremoniál olympijských her v Paříži, který si diváci mohli užít v pátek, má svou dohru. Organizátoři zparodovali v rámci tolerance ikonický obraz Leonarda da Vinciho Poslední večeře Páně, kde postavy Krista i jeho učedníků nahradili muži převlečení za ženy, takzvané draq queens, nebo transsexuální zpěvačka. To vzbudilo nevšední příval kritiky i odsudků ze všech koutů planety. 

Pro italský Il Giornale se vyjádřil italský arcibiskup Vincenzo Paglia. „Tento vysoký ideál byl poskvrněn rouhačským výsměchem jedné z nejposvátnějších chvil v křesťanství,“ řekl arcibiskup Vincenzo Paglia v rozhovoru pro list Il Giornale.

Ozvala se i francouzská biskupská konference. „Myslíme na všechny křesťany na všech kontinentech, kterým ublížila nerozvážnost a provokace takových scén. Olympijské a sportovní hodnoty nemusejí být podporovány takovými jistě neuctivými scénami. Olympismus je hnutím ve službách této reality lidské jednoty a bratrství. Doufáme, že organizátoři pochopí, že olympijská oslava se odehrává daleko za ideologickými postoji některých umělců,“ vzkázali francouzští biskupové. „Bohužel tento ceremoniál obsahoval také scény, ve kterých bylo křesťanství zesměšňováno, čehož hluboce litujeme,“ dodali a poděkovali představitelům dalších církví, že jim vyjádřili solidaritu a parodii organizátorů ceremoniálu také odsoudili.

Vatikánský biskupský deník Avvenire se ptá, zda je potřeba ze všeho dělat Gay Pride. „Parodie drag queen na Leonardovu Poslední večeři je kýč a urážlivá. Jaký má smysl proměnit každou globální událost v Gay Pride?“ pozastavuje se deník. „Katastrofismus uboze odsuzovaný pařížským megashowbyznysem nám říká, že se možná opravdu nacházíme v posledních dnech lidstva,“ dodává.

A od organizátorů přišla odpověď. Odpověď s omluvou. „Samozřejmě nikdy nebylo naším záměrem projevit neúctu k jakékoliv náboženské skupině. Zahajovací ceremoniál se snažil oslavit toleranci ve společnosti. Jsme přesvědčeni, že se nám to podařilo naplnit. Pokud to někoho urazilo, je nám to hluboce líto,“ řekla mluvčí organizačního výboru Anne Descampsová na tiskové konferenci a informovala o tom agentura Reuters.

Problém s parodií na Poslední večeři Páně měl také novinář Deníku N Jan Moláček. Ovšem nikoliv morální, ale problém stran zahlcení zprávami. Čtenáři mu totiž začali posílat printscreen, kdy jedné transgender modelce údajně čouhal zpod bederní roušky penis. Čtenáři posílali Moláčkovi screenshoty a ten se začal bránit.

Předmětný obrázek. Foto: X/lfcman73

„Pořád mi někdo posílá screenshot z olympiády, na kterým komusi prý kouká zpod kostýmu penis. Prosím vás – jestli jste tím tak uhranutí, tak si to někde v soukromí vylepte třeba na zeď, ale nutkání to rozesílat už byste možná měli konzultovat s odborníkem,“ bránil se Moláček. 

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tvůrcům a projektantům té ostudy .........., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVierka , 28.07.2024 19:37:28
nedošlo, že se jedná o sportovní klání - světovou přehlídků sportovních výkonů . Prostě OH využili k propagaci nejrůznějších ohavností. Prostě a jednoduše jim hráblo. - Nevkus a dekadence I. řádu.

|  30 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…