„Těšil jsem se, že začnu normálně pít. Doma jsem se totiž rozchlastal až hrůza. Lahváče, víno, kořalka. Ještě že už otevřeli knajpy, jinak by to neskončilo dobře,“ směje se Marcel. Sedíme ve vyšehradské restauraci U Smrťáka a společnost začíná být živější. ParlamentníListy.cz včera absolvovaly pivní minimaraton.
Čekání na pivo
„Jsem nadšený a šťastný. Ale je tady přetopeno jako v sauně a dodávka tekutých nápojů vázne,“ říká Petr. U Smrťáka není úplně plno, jak by se v první den otevřených hospod po téměř dvouměsíční pauze dalo čekat. Přesto číšník a výčepák v jedné osobě nestíhá. Pivo se k hostu dostane tak jednou za hodinu, což místní pijany mučí a stává se z toho hlavní téma hovoru. Nedaleko sedí bývalý poslanec ČSSD a místní štamgast Karel Šplíchal, ale než se ho stačím zeptat na dojmy, zmizí.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
koronavirus
Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.
Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.
autor: Jan Rychetský