Rath: Cítím se nevinný

07.08.2013 9:06

Poslanec David Rath, který dnes stane před Krajským soudem v Praze pro podezření z korupce, se cítí nevinný. Žádného trestného činu se prý nedopustil, přesto si nedělá iluze, jak soud dopadne. Bude ale bojovat, píše v prohlášení, které zaměstnanec Poslanecké sněmovny rozdal novinářům před soudní síní.

Rath: Cítím se nevinný
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath u soudního přelíčení

"Já osobně se v tomto boji nevzdávám! Budu bojovat do poslední chvíle, neboť to není jen soud o opozičním politikovi Rathovi, ale o této zemi, o respektu k lidské svobodě, o tom, zda budeme policejním státem, nebo zemí, kde orgány činné v trestním řízení i justice dodržují zákony a nezneužívají je ke svým mocenským hrátkám," píše se v Rathově prohlášení.

Rath a dalších deset lidí jsou podezřelí z korupce v souvislosti s veřejnými zakázkami. Hrozí jim až dvanáctileté vězení. Tři z obviněných - Rath, bývalý poslanec Petr Kott a někdejší ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová - jsou přes rok ve vazbě. K soudu je přivezla eskorta vězeňské služby. Ostatní obžalovaní jsou na svobodě.

Průběžně sledujeme soud s Rathem

O soud je značný mediální zájem. U hlavního vchodu do soudní budovy na náměstí Kinských i u zadního vchodu do Zborovské ulice od brzkého rána čekaly desítky novinářů.

Kriminalisté zadrželi Ratha loni v polovině května na ulici v Rudné u Prahy. Podle spisu měl u sebe krabici se sedmi miliony korun. Rath popírá, že by si zval úplatek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

VIDEO z Mannheimu. Jen pro otrlé. Útok nožem, pak nastupuje policie

11:28 VIDEO z Mannheimu. Jen pro otrlé. Útok nožem, pak nastupuje policie

Nožem s dlouhou čepelí zranil v pátek na tržišti v Mannheimu muž s „migračním pozadím“ několik lidí,…