„Zavzpomínejte s námi na ta léta, kdy luncheon meat šel opéci na pánvi, aniž by se rozpustil na beztvarou kaši. Na dobu, kdy polotučné mléko (sice v sáčku) chutnalo jako dnes plnotučné. Kdy jsme nemuseli kontrolovat éčka na obalech potravin, nebo se bát, že oslepneme těsně po přípitku,“ uvádějí komunisté.
Přinášejí pak jídelní lístek restaurace, z něhož je patrné, že česnekové topinky na sádle vyšly na sedmdesát haléřů, slané preclíky na 1,85 Kčs, špekáčky s cibulí a octem na 3,10 Kčs a gulášová polévka na 1,70 Kčs. Pokud jste si chtěli dát specialitu podniku – flekovský guláš s knedlíkem, museli jste si připravit 5,90 Kčs, vídeňský řízek s bramborovým salátem vyšel na 9,50 Kčs.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: vef