SPD vystavila na Václaváku černocha s nožem. Hned přišla policie

05.09.2024 13:35 | Reportáž

SPD Tomio Okamury vystavila své billboardy na Václavském náměstí v Praze, kde se rozhodla natáčet videoklip. K vidění zde budou do dnešního večera. Billboardy jsou však terčem kritiky za to, že jsou rasistické a byla kvůli nim i podána dvě trestní oznámení. Václavské náměstí již dnes také navštívila policie, potvrdil zdroj Parlamentním listům.

SPD vystavila na Václaváku černocha s nožem. Hned přišla policie
Foto: SPD
Popisek: Plakáty hnutí SPD

Zdroj z SPD potvrdil ParlamentnímListům.cz, že Václavské náměstí již navštívila Policie ČR. „Hned v devět ráno přišli policajti a řekli nám, že na ty plakáty na Václaváku už někdo podal trestní oznámení.“ Na místě natáčení je i předseda SPD Tomio Okamura a poslanci hnutí.

Instalace kulis ke klipu zahrnuje i další plakáty z kampaně SPD, o níž již PL podrobně informovaly. Hnutí tedy kvůli plakátu s mužem tmavé pleti s nožem a také grafice s romskými chlapci čelí již několika trestním oznámením.

Billboardy na Václavském náměstí:

 

„Chirurg s migračním pozadím“ je jednou z postav nové vizuální kampaně, se kterou SPD přišla. Parlamentní strana čelí od eurovoleb konkurenci nových politických uskupení a v září se konají volby do krajských zastupitelstev.

Sněmovní hnutí se snaží voliče oslovit důrazem na svá tradiční témata, rámovaným heslem Česko proti drahotě, které upozorňuje na asociální politiku Fialovy vlády.

„Pokud po příštích volbách do sněmovny budeme součástí vládní většiny, budeme iniciovat zrušení těchto změn provedených Fialovou vládou, které nejvíce poškozují naše občany,“ řekla k tomu pro ParlamentníListy.cz poslankyně Lucie Šafránková.

Ve vizuální sérii je téma vyjádřeno smutným návštěvníkem restaurace, který s hořkou ironií poznamenává, že „manželka je ráda, že můžu chodit jen na jedno“. Více si kvůli vysoké DPH a dalším opatřením „Fialovy drahoty“ dopřát nemůže.

Vedle boje proti drahotě SPD upozorňuje na další témata, ve kterých podle opozičního hnutí vláda selhává.

Hlavně v sociálním zabezpečení těch nejzranitelnějších, kterým vláda ve velké reklamní kampani za 25 milionů korun vysvětlovala, že pro ně má připraven „deštník proti drahotě“.

Republiku zaplavily třeba dvě ruce dělající střechu, s výzvou „ochraňte svůj domov příspěvkem na bydlení“.

„Vládní deštník proti drahotě máte? A mohl bych ho vidět?“ ptá se v reakci na vládní sliby na dalším poutači promoklý senior, žádající vyšší platy a nižší daně.

Obrázek šíleného „chirurga z dovozu“ ale není jediným upozorněním SPD na zhoršující se bezpečnost. Obavy má zjevně i žena, která se obává, že „vládní tolerance mě před nepřizpůsobivými neochrání“.

Požadavek stejného metru pro všechny pachatele je rovněž jednou z programových priorit pro krajské volby. Zejména proto, že v některých krajských městech se bezpečnostní situace zhoršuje skutečně rapidně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je s vámi?

Proč je teď všude jen Fiala a ne vy? Myslíte, že vám bývalý odeesák získá nějaké body na víc?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

chirurg s nožem není o nic víc rasistický než Putin v pytli., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepink panter , 05.09.2024 13:57:35

|  18 |  0

Další články z rubriky

Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

8:30 Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

Snažil se verbovat Afghánce pro Ukrajinu, chtěl vypálit Kreml a objevil se v propagačním videu. To j…