SPOLU vydává dámský časopis. Představí Pekarovou či Němcovou v netradičních rolích

24.09.2021 10:25 | Zprávy

Koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) vydává vlastní lifestylový časopis Ženy SPOLU, kterým chce jasně ukázat, že politika není jenom mužská záležitost. Rozdávat jej bude v rámci své kampaně.

SPOLU vydává dámský časopis. Představí Pekarovou či Němcovou v netradičních rolích
Foto: Screen Youtube
Popisek: Zdeněk Šarapatka ohromen vánočním stromečkem Miroslavy Němcové

Koalice v tiskové zprávě předesílá, že se v časopise v netradičních rolích představí výrazné dámy z koalice SPOLU, v čele s Markétou Pekarovou Adamovou, Miroslavou Němcovou či Janou Černochovou. Časopis vychází v nákladu 30 tisíc kusů. Koalice chce oslovovat jinou cílovou skupinu, než bývá ve volebních kampaních obvyklé.

První lifestylový časopis o ženách v politice začíná SPOLU distribuovat ve chvíli, kdy zbývají dva týdny do otevření volebních místností. Jeho součástí jsou rozhovory i autorské texty, které přinášejí pohled starostky, senátorky, poslankyně i mladých kandidátek SPOLU do Sněmovny, na současnou politiku, ale třeba i skloubení rodiny a práce.

Podobně jako koalice cílí kampaň „Spolu jdeme volit“ na mladé voliče a je viditelná logicky hlavně na instagramu, zvolili koaliční partneři i ve speciálu pro ženy formát, který je nejvhodnější a nejpřirozenější.

Časopis vznikal in-house v rámci kreativního týmu, interní redakce a PR oddělení TOP 09 a koalice Spolu. Distribuovat ho budou především kandidáti a kandidátky koalice ve volebních stáncích a zastávkách MHD během kontaktní kampaně. Pro zájemce je k dispozici zdarma. TOP 09 se ve své komunikaci na tvorbu vlastního obsahu soustředí dlouhodobě. V rámci vlastní interní komunikace vydává časopis TOPlife a podcast s názvem TOPcast, v obou formátech strana představuje své výrazné představitele.

„Skloubit profesní a rodinný život nikdy nebylo snadné, vím o tom své. Jako žena a politička jsem tu pro každou z vás. Pro maminky, studentky, pracující ženy a především pro všechny, které nechtějí, aby rodina a kariéra byly otázkou buď, anebo. Věřím, že když budeme držet SPOLU, prosadíme změnu, abychom si s těžkým srdcem nemusely vybírat a mohly být obojím. Abychom mohly být kýmkoliv, kým budeme chtít být. Nejlepší verzí svého života. SPOLU jsme silnější,“ uvedla Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP 09, lídryně SPOLU v Praze a zároveň tvář obálky časopisu Ženy SPOLU.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš vyděsil vládu. Orbán a další. Fiala chystá podraz, myslí si Holec

19:05 Babiš vyděsil vládu. Orbán a další. Fiala chystá podraz, myslí si Holec

Výsměch Andreji Babišovi za novou frakci vystřídaly výkřiky o radosti v Moskvě, které jsou ale podle…