Šabatová rozjela kampaň. Petr Holec si do ní kopnul

06.06.2022 19:00

Společnou kandidátku ČSSD, Zelených a Idealistů povede v Praze v nadcházejících volbách bývalá veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová. Na spolupráci se Zelenými vsadili sociální demokraté jako na pokus o záchranu ve vysoké politice. Reportáž z akce přinesl server iDnes. A komentátor Petr Holec se ušklíbl, že se komunisté vracejí.

Šabatová rozjela kampaň. Petr Holec si do ní kopnul
Foto: Hans Štembera
Popisek: Anna Šabatová

Hlavní prioritou sociální demokracie, Zelených a Idealistů v Praze je podle Šabatové to, že bydlení je právem, že to není byznys. „Budeme se snažit, aby už v Praze nebyly privatizovány žádné byty, budeme se snažit zvýšit podíl bytů v netržním režimu,“ poznamenala Šabatová s tím, že za tím účelem bude docházet i k výkupu nějakých bytů. „Především město bude stavět jako investor. A také budeme podporovat družstevní výstavbu,“ uvedla někdejší ombudsmanka. 

Podle jejích slov jsou dalším tématem osoby pečující a jejich podpora a také péče o veřejný prostor. „Naším základním heslem je bezpečná a zelená Praha. Ve světle klimatických změn, které přijdou, pravděpodobně už v nich jsme a bude se to možná ještě stupňovat, chceme, aby Praha byla příjemným místem k bytí,“ zmínila Šabatová při zahájení kampaně do komunálních voleb.

„Žijeme ve velmi složité situaci ve světě, v Evropě, v České republice, ale také v hlavním městě Praze. A to nás vedlo ke spojení strany, která se věnovala sociálním tematikám a bojovala za sociální spravedlnost – a strany, která jako první pochopila, že naše planeta je konečná, má omezené zdroje a musíme se k ní chovat s respektem a šetrně,“ dodala Šabatová, kterou při zahájení kampaně sledovali i expremiér Vladimír Špidla či exministr zahraničních věcí Tomáš Petříček.

Komentátor Petr Holec spolu s tím vyjádřil na sociální sítí Twitter značné znepokojení. Jeho stručný komentář vypovídá o návratu totalitních praktik. „A komunismus je zpátky!“ uvedl ke společné kandidátce ČSSD, Zelených a Idealistů, kterou Šabatová povede.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…