Schillerová nad Stanjurovým rozpočtem: Pojďme se podívat na ten trik

08.09.2024 12:32 | Monitoring

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) představil návrh státního rozpočtu pro rok 2025. Prohlásil, že jde o rozpočet proinvestiční, který Česku prospěje. Ale když si ministrova slova přečetla jeho předchůdkyně v úřadu Alena Schillerová (ANO), dospěla k názoru, že Stanjura trpí duševní poruchou.

Schillerová nad Stanjurovým rozpočtem: Pojďme se podívat na ten trik
Foto: XTV
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová

Vláda pětikoalice představila návrh státního rozpočtu na rok 2025. Výdaje státu se budou pohybovat na hladině 2316 miliard. To je o 124 miliard víc než letos. Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) tvrdí, že to bude rozpočet proinvestiční. Kupříkladu ministerstvo dopravy má dostat 140 miliard.

„Jde jednoznačně o prorůstový rozpočet, který přináší rekordní investice – a to v mnohem větší míře, než kolik investovaly předchozí vlády v době vyššího ekonomického růstu. Zároveň ale návrh zohledňuje úsilí vlády konsolidovat veřejné finance,“ uvedl Stanjura. „Půjčujeme si tak převážně na investice,“ dodal.

Předložený návrh státního rozpočtu na rok 2025 je sestaven s celkovými výdaji státu ve výši 2316,1 mld. Kč a příjmy 2086,1 mld. Kč. Výsledný deficit 230 mld. Kč je meziročně o 22 mld. Kč nižší. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

nevážená vládo tak si odpuste kecy, že si půjčujete na důchody, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepadr , 08.09.2024 15:31:38
vy si půjčujete na své živobytí na válku na zbrojení na nová ministerstva a v podstatě na svojí neschopnost vládnout.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…