Po Praze prý už Stárek viděl pár otevřených zahrádek u restaurací. V tuhle chvíli ale na zahrádkách není nával. Vzhledem k nevlídnému počasí se nebylo co divit. Situaci ještě zkomplikují i hygienická opatření, že mezi hosty budou dvoumetrové rozestupy. Ale restauratéři už jsou zvyklí na celou řadu regulačních opatření, takže se přizpůsobí i dalším.
Zásadní problém prý je, že až 85 procent restaurací bylo v období celoplošné karantény zcela uzavřeno. Jen asi 15 procent restaurací realizovalo prodej z okénka. „Není to nic, co by ty restaurace zachránilo, ale byl to signál, jsme tu stále pro vás,“ uvedl Stárek.
A tím problémy nekončí. Podniky, které se v prvé řadě orientovaly na zahraniční turisty, ty mohou podle Stárka nechat v podstatě do konce roku zavřeno, protože vůbec není jisté, kdy nějaké zahraniční turisty nalákají.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
koronavirus
Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.
Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.
autor: mp