Senátor Hraba si vystřelil z Jiřího Pehe

18.09.2024 12:11 | Monitoring

Senátor Zdeněk Hraba si začal utahovat z politologa Jiřího Pehe. Ten naznačil, že to s volbou senátora ve svém obvodu nebude mít lehké. Ale kandidáty Trikolory a ČSSD hodlá už dopředu ignorovat. A hned dostal radu od piráta Mikuláše Peksy.

Senátor Hraba si vystřelil z Jiřího Pehe
Foto: Zdeněk Hraba
Popisek: Zdeněk Hraba

Nemalá část České republiky se stále srovnává s následky velké vody, ale politický koloběh je neúprosný. Krajské volby klepou na páteční dveře. A totéž platí o třetině senátních obvodů. Mimo jiné i o senátním obvodu Benešov. A Jiří Pehe lomí rukama.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7655 lidí
„V obvodu Benešov, kde volím do Senátu, se nabízí: současný senátor, ultrakonzervativní Zdeněk Hraba, věhlasný nepolitik, pravicový liberál Dominik Hašek, Helena Válková z ANO, a Andrea Švojgrová za Piráty. Kandidáty za Trikoloru a ČSSD ignoruji,“ napsal Pehe na speciální síti X.

Jiří Pehe píše k senátním volbám

Končící pirátský europoslanec Mikuláš Peksa hned lobboval ze svou politickou kolegyni. S odůvodněním, že Senát potřebuje liberály. „Švojgrovou, Senát potřebuje liberály. Konzervy patří do špajzu, ne do politiky,“ napsal někdejší europoslanec.

Mikuláš Peksa promlouvá

A senátor Zdeněk Hraba, který v obvodě obhajuje, politologovi poděkoval. „Taková krásná nálepka, díky za podporu, pane Pehe,“ napsal člen horní parlamentní komory na sociální síti X.

Senátor Zdeněk Hrab promlouvá

A přidal poznámku.

„Jen bych rád uvedl na pravou míru, že jsem u pana Peheho o tuto velkolepou (a jdoucí od srdce) podporu mé kandidatury u něj nijak nežádal. A i když mu za ni děkuji, tak se od ní zároveň distancuji. Pan Pehe to udělal jen jako dobrovolník, zcela na vlastní triko,“ poznamenal senátor.

Senátor Zdeněk Hrab promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 9 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

.. pres. Zeman jednou povídal, že Pehe je nejhloupější politolog a měl pravdu., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusečistíčskvrn , 18.09.2024 13:34:50

|  8 |  0

Další články z rubriky

Trump sledován a okraden. Cizí mocností

9:40 Trump sledován a okraden. Cizí mocností

Materiály z kampaně Donalda Trumpa se měly dostávat k lidem z týmu jeho soupeřů, a rovněž k FBI a dv…