Ševčík: S Pavlem přišla vojenská junta. Foltýn. Označí vás za dezinformátora, konec v práci

16.07.2024 21:35 | Monitoring

Vojenská junta, která sem přišla s generálem Petrem Pavlem, chce vyvolat pocit strachu. Chtěla by rozhodovat o tom, jak máme žít, co si máme myslet. Jsou těmi největšími dezinformátory,“ uvedl v rozhovoru pro Svědomí národa bývalý děkan Národohospodářské fakulty VŠE Miroslav Ševčík, který byl odvolaný kvůli poškozování dobrého jména školy a před nedávnem se vrátil do vedení národohospodářské fakulty.

Ševčík: S Pavlem přišla vojenská junta. Foltýn. Označí vás za dezinformátora, konec v práci
Foto: Svědomí národa
Popisek: Miroslav Ševčík

Miroslava Ševčíka si současná děkanka Národohospodářské fakulty pražské Vysoké školy ekonomické (VŠE) Adéla Zubíková vybrala jako jednoho z proděkanů. Novou pozici blízkou vedení podle svých slov nebere jako výhru či satisfakci. „Byl jsem z pozice děkana odvolaný kvůli politickým názorům. Rektor jako důvod mého odvolání uvedl, že jsem se účastnil protistátní demonstrace a nevalně se tam vyjadřoval proti Fialově vládě, když jsem komentoval, že Fiala zavedl regulaci cen elektrické energie jako jeden z posledních v zemích EU a zavedl je o 25 procent výše, než kolik byl stanoven spodní limit ze strany Evropské unie,“ dal za příklad ekonom Ševčík, že vadilo, když poukázal na to, že takto lidi zbytečně ožebračoval. Zmínil také, že se znelíbila jeho kritika političky Jourové a Nerudové i tvrzení, že část studentů má „vymydlené mozky“ sociálními sítěmi, což potvrzuje i řada výzkumů.

„Jsem bytostně přesvědčen o tom, že dobré jméno školy poškozuje rektor. Začíná zasahovat do toho, že si nová děkanka dovolila mě zvolit proděkanem, ale to mu zákon neumožňuje. Když rektor v dostatečné míře paní děkanku nezastrašil – a dělal na ni těžký nátlak – tak přistoupil k tomu, že začíná vyhrožovat tím, že fakultu zruší. Kvůli mně uplatňuje princip kolektivní viny a vůbec mu nedochází, že tím straší a poškozuje především studenty a nevinné členy akademické obce,“ dodal v rozhovoru Ševčík na adresu rektora VŠE Petra Dvořáka, který o odvolání Ševčíka z pozice děkana rozhodl.

„Chtěl bych rektora vyzvat, aby nepřispíval k dalšímu vytváření strachu hlavně mezi studenty, ale i akademickými pracovníky. Aby toho už nechal, když má obsesi ze vztahu se mnou a vede se mnou osobní politický spor, ať do toho nezatahuje úplně nevinné studenty a nevinné pracovníky Národohospodářské fakulty VŠE,“ vzkázal Miroslav Ševčík rektoru Dvořákovi.

Citoval slova ústavního právníka Zdeňka Koudelky, který situaci na VŠE popsal jako návrat do doby stalinismu. „Přirovnal to například k rušení právnické fakulty v roce 1950 na brněnské univerzitě,“ uvedl Ševčík.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tragické je, že Pávek vybral jako vrchního cenzora Foltýna, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 17.07.2024 6:53:41
který se na svět dívá průzorem tanku, vidí jen úzký výsek reality a agresivně jde tím směrem. Kdo ho asi Pávkovi vybral? Jedna věc je liší. Zatímco Pávek čte z čtecího zařízení, co mu napíšou chytřejší (to je snad každej), Foltýn mluví blbosti z hlavy a vrací těm starším pocity, které zažívali u těch nejhloupějších politruků před rokem 1989. Třicet pět let řečí, že se profesionální armáda jaksi zkulturní a přestane být terčem vtipů občanů Foltýn poslal do dějin během dvou týdnů. Já prošel základní vojenskou službu a byl jsem potom třikrát na manévrech. Během vojny jsem prošel několik různých posádek, protože jsem jako absík velel četě a zastupoval jsem vždy tam, kde padl lampasák za vlast z vysokého tlaku z kouření a chlastu. Potkal jsem mnoho dogmatických politruků, ale něco tak blbého jako Foltýn jsem fakt nezažil a to jsem potkal legendárního politruka Šrůmu. Odpusť Šrůmo, že jsem si o Tobě myslel, že Ti haraší. Byl jsi génius proti tomuto produktu liberální demokracie, stejně jako kdysi Jakeš.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…