Skandál na OH. Nepodal ruku Izraelci, křičel „Allahu akbar“. Skončil s vykloubeným ramenem

28.07.2024 21:50 | Monitoring

Tádžický judista Nurali Emomali po vítězství v osmifinále odmítl podat ruku svému izraelskému soupeři Baruchu Shmailovi a vykřikl „Alláhu akbar“. Ve čtvrtfinále však skončil s brekem a vykloubeným ramenem. Na sociálních sítích se lidé shodují, že karma jednoznačně vyhrála.

Skandál na OH. Nepodal ruku Izraelci, křičel „Allahu akbar“. Skončil s vykloubeným ramenem
Foto: Repro: X
Popisek: Prohra judisty z Tádžikistánu Nurali Emomaliho s Hifumim Abem z Japonska

Nurali Emomali z Tádžikistánu se po vyhraném zápasu v osmifinále svému izraelskému soupeři Baruchu Shmailovi sice uklonil, ruku mu však podat odmítl. K tomu měl navíc vykřiknout pozdrav „Alláhu akbar“ – v překladu z arabštiny „bůh je veliký“. Tuto frázi má mnoho Evropanů spojenou s radikálním islamismem a teroristickými útoky.

Tádžikistánec svým projevem neúcty a výkřikem „Alláhu akbar“ pravděpodobně porušil pravidla sepsaná v Olympijské chartě. Podle 50. pravidla charty v olympijských areálech či místech konání soutěží „není povolena žádná demonstrace ani politická, náboženská nebo rasová propaganda“.

Tádžický judista se v pololehké váze do 66 kg poražením Shmaila dostal až do čtvrtfinále, kde se utkal s japonským reprezentantem Hifumim Abem, který jel do Paříže obhajovat zlatou medaili z olympijských her v Tokiu.

Zápas mezi Abem a Emomalim, který předtím odmítl vzdát hold izraelskému judistovi, skončil vítězstvím Japonce. Během zápasu si Emomali vykloubil rameno a po prohře skončil v slzách. Poté ještě v repasáži prohrál se Strahinjou Bunčićem ze Srbska.

„Olympijská úroveň karmy,“ shrnul situaci výkonný ředitel proizraelské organizace StandWithUs Michael Dickson na platformě X.

O karmě psal i podnikatel a investor Eli David. „V dnešní olympijské soutěži v judu odmítl Nurali Emomali z Tádžikistánu podat ruku Izraelci Baruchu Šmailovovi a místo toho vykřikl ‚Alláhu akbar‘. Krátce poté plakal s vykloubeným ramenem. To je okamžitá karma,“ uvedl na X.

Japonský judista Abe se nakonec dostal až do finále, kde vyhrál s Brazilcem Willianem Limou, a obhájil tak zlato z Tokia.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Když , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseRocker , 29.07.2024 5:41:16
Čáslavská nepodala ruku poražené soupeřce ze Sovětského svazu dělali z ní hrdinku.

|  9 |  1

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…