Skandál na olympiádě: Čeští umělci nemlčeli. Zazněla zlá slova

01.08.2024 4:44 | Rozhovor

„Svátek sportu a jeho hrdinů, nikoliv svátek politický h.ven… Pride parade na druhou… Pohled na vousatou zpěvačku mě zasekl…“ I taková slova zazněla v souvislosti se zahájením olympijských her ve Francii. Promluvili herec Ivan Vyskočil, jeho herecký kolega Michal Gulyáš, hudebník Vadim Petrov, moderátor Slávek Boura i publicista Pavel Černocký. Zazněla také otázka, zda „je naše místo v takové zvrácené civilizaci“.

Skandál na olympiádě: Čeští umělci nemlčeli. Zazněla zlá slova
Foto: X/Florian
Popisek: Momentka ze zahájení LOH v Paříži 2024

Slavnostní zahájení olympijských her v Paříži vyvolalo z některých míst obrovskou kritiku. A to zejména za výjev, který připomínal obraz Poslední večeře od Leonarda da Vinciho. Nechyběly drag queens nebo transgender modelka. Z některých míst zaznělo například, že vůči křesťanům to bylo neuctivé. Od pořadatelů následně přišla omluva a vysvětlení s tím, že prý nikdy nebylo v úmyslu projevit neúctu k jakémukoliv náboženství. Zahajovací ceremonie prý měla být oslavou tolerance. Kritika ale zaznívá dál.

Dělají z toho opičárnu opičí…

„Něco tak strašného jsem už dlouho neviděl,“ komentuje herec a člen Klubu 2019 Ivan Vyskočil se smíchem slavnostní zahájení olympiády ve Francii. A ve stejném tónu dodává: „Tady se mluvilo, že máme snad nějaké hrozné kostýmy, ale tedy to jsme úplně zanikli v té příšernosti, co se tam odehrávalo, ty fousaté manekýny a všelijaké parafráze Kristovy poslední večeře…“ kroutí hlavou a pokračuje: „Prostě úchylové se tam předváděli, opravdu… Já nejsem ani pro Pride Parade, ale tohle byla Pride Parade na druhou. A vůbec, hlavně se to k tomu sportu nějak nehodí a už se tam zase projevuje politika a korektní tlačení menšin. Sportovci musejí být genderově vyrovnaní. Takže jestliže máme třeba například jednoho kajakáře, tak musíme mít také kajakářku, a kde ji tedy vezmeme, když ji třeba nemáme? Abychom byli genderově vyrovnaní? No prostě dělají z toho opičárnu opičí,“ nešetří kritikou herec.

Reaguje i na omluvu a vysvětlování od organizátorů. „Omluvili se, ale nemají to dělat a nemuseli by se omlouvat. Vždycky je to o těch sportovcích, není to o nějakých fousatých manekýnkách a nahatých chlapech, co se tváří jako ženský, a ženských, co se tváří jako chlapi…“ uzavřel.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vrchol dekadence tzv. západní kultury. Teď už nastane volný pád., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuse3x Zrušen pro pravdu , 01.08.2024 6:34:33

|  26 |  0

Další články z rubriky

Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

19:40 Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

V uplynulých dnech maďarský premiér Viktor Orbán vystoupil na výročním fóru v Kötcse a na Abrossetti…