Skifař Václav Chalupa jde do senátního boje za VV

29.03.2012 10:23

Nejmenší vládní strana se v poslední době netěší přílišné důvěře voličů, dokazují to alespoň volební průzkumy, ale snad se véčkařům blýská na lepší časy. Možná za ně bude do Senátu kandidovat olympionik, veslař a skifař Václav Chalupa. Stane se tak v jižních Čechách. Zprávu přináší dnešní Právo.

Skifař Václav Chalupa jde do senátního boje za VV
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senát

Několikanásobný vítěz Světového poháru a stříbrný medailista z olympiády v Barceloně v roce 1992 je v kraji poměrně známý, na jihu Čech i podniká. „Je pravda, že jsem byl osloven VV a nabídku velmi vážně zvažuji,“ sdělil Právu Chalupa.

Předseda jihočeské organizace VV Jiří Lexa ovšem považuje Chalupovo politické angažmá za takřka hotovou věc. „Jako rodák z Jindřichova Hradce má pan Chalupa k Budějovicím a Třeboňsku historický vztah. Právě jeho zaměření i to, že za VV bude kandidovat jako nestraník, ho odliší od ostatních kandidátů,“ slibuje si.

Pospíšil už do boje nezasáhne

Dosud není úplně jasné, kdo se olympionikovi v politickém souboji postaví. Jistá je krajská zastupitelka komunistů Alena Nohavová, učitelka z mateřské školky, a za lidovce Jaromír Talíř, bývalý ministr kultury. ODS pak má ještě jednu jistotu, v jejich barvách už do boje nenastoupí dosavadní senátor Jiří Pospíšil, který v horní komoře zasedá od roku 1996.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…