Skončila vazba zakladatele Telegramu. Půjde k soudu

28.08.2024 18:13 | Zprávy

Miliardáři Pavlu Durovovi, zakladateli Telegramu skončila vazba. Ale zda bude opět svobodný se teprve ukáže. Dle agentury AP půjde podnikatel před soud kvůli vyšetřování, o kterém prezident Macron tvrdí, že není politicky motivované.

Skončila vazba zakladatele Telegramu. Půjde k soudu
Foto: Screen X Tuckera Carlsona
Popisek: Tucker Carlson zpovídá zakladatele ruské sociální sítě Telegram Pavla Durova

Takřka čtyřicetiletý rusko-francouzský podnikatel Pavel Valerjevič Durov se ve středu dostal na svobodu. Podle agentury AP rozhodla o jeho propuštění francouzská prokuratura. Muž narozený v sovětském Leningradu, dnes opět Petrohradu, se chystá na soud. Durov stál také u zrodu sociální sítě V Kontaktě, ale o kontrolu nad ní přišel. Ve prospěch ruského státu. A v roce 2014 raději Rusko opustil. Kromě francouzského a ruského občanství má také občanství Spojených arabských emirátů.

Durov byl zadržen v sobotu na letišti Le Bourget u Paříže v rámci soudního vyšetřování zahájeného minulý měsíc, které se týkalo dvanácti údajných trestných činů.

Vyšetřující soudce ukončil policejní vazbu Pavla Durova a nechá ho předvést k soudu k prvnímu jednání a případnému obvinění,“ stálo v prohlášení pařížské prokuratury.

Durov je obviněn mimo jiné z toho, že po jeho platformě kolují i materiály o sexuálním zneužívání dětí. A dále materiály spojené s obchodováním s drogami, podvody a navádění k transakcím s organizovaným zločinem.

Na Durovovu stranu se postavil např. majitel sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg a další osobnosti. Shodují se v tom, že jako majitel sociální sítě nemůže být zodpovědný za každý jednotlivý příspěvek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Telegram potřebuje ovládnout USA-NATO pro III světovou válku, aby sledovala rusy pro něž je Tlegram zásadní, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 28.08.2024 19:13:09
Ukazuje se podoba demokracie a svobody podle amerického vzoru už i v Evropě. Seznam také po postrašení že jej celý převezme USA společnost, pracuje jako hodinky pro západní kapitál. Foltýn je jen mezihrou, co nás čeká dále. Myslím že Pavel už byl ve spojení s představiteli vězeňství , že by hledali volná místa pro nás?

|  6 |  0

Další články z rubriky

Okamura kritizoval rozhazování neziskovkám. Nota nenávisti, vyjela Pekarová

22:30 Okamura kritizoval rozhazování neziskovkám. Nota nenávisti, vyjela Pekarová

Superdebatu před nadcházejícími senátními a krajskými volbami přinesla Česká televize, a to živě z B…