Slova z Ruska vůči USA. Nelíbí se mu případné dodávky raket delšího doletu na Ukrajinu

15.09.2022 20:18

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová uvedla, co je podle Ruska červená linie. Je tím skutečnost, pokud Washington rozhodne dodat na Ukrajinu další rakety delšího doletu. Píše to server Novinky.cz s odvoláním na agenturu TASS.

Slova z Ruska vůči USA. Nelíbí se mu případné dodávky raket delšího doletu na Ukrajinu
Foto: Repro Twitter
Popisek: Ukrajinská protiofenziva u Chersonu

Střely dlouhého doletu do raketometů HIMARS by se staly pomyslnou výraznou rozbuškou v rusko-ukrajinském konfliktu. Mluvčí ministerstva zahraničí Marija Zacharovová uvedla, že v případě, kdy se Washington rozhodne dodat Kyjevu rakety delšího doletu, překročí červenou linii a stane se přímou stranou konfliktu. Podle jejích slov pak bude Rusko nuceno adekvátně reagovat. Více to nespecifikovala.

Podle mluvčí ruského ministerstva zahraničí vedou dodávky zbraní Ukrajině k prodloužení nepřátelských akcí a zároveň to Rusko nebezpečně přibližuje k přímému vojenskému střetu s NATO. 

USA v současné době dodávají Ukrajině jen rakety s dostřelem 80 kilometrů, americké salvové raketomety však dokážou zasáhnout cíl až ve vzdálenosti 500 kilometrů. Ukrajina pak dlouhodobě Spojené státy o rakety s delším dostřelem žádá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…