Sobotka panikaří. Ví, že jeho kariéra může skončit před soudem, píše obeznámený expert

10.06.2017 10:47 | Zprávy

Zbrojní analytik Jaroslav Štefec se rozhodl aktivně vstoupit do politiky, založil stranu BOS (Bezpečnost Odpovědnost Solidarita) a vytáhl s ní do předvolebního boje. Na sociální síti facebook pořádně naložil sociální demokracii. Svou úvahu okořenil pár slovy o prezidentu Miloši Zemanovi, který prý chystá pomstu „zrádcům z ČSSD".

Sobotka panikaří. Ví, že jeho kariéra může skončit před soudem, píše obeznámený expert
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Zbrojní analytik Jaroslav Štefec v pořadu ČT Hyde park

Od doby Miloše Zemana prý sociální demokracie neměla silného lídra. Od Vladimíra Špidly dál prý byli všichni natolik slabí, že nedokázali udržet stranu pohromadě a současně získávat voliče. A proč si ČSSD vybírá slabé lídry?

„Možná je to účel. Slabí šéfové umožňují šíbrům v pozadí dělat si, co chtějí. Ničemu pořádně nerozumí, do ničeho zásadního nemluví, dělají, co se jim řekne, a čím více másla mají na hlavě, tím lépe. Bohouš Sobotka se svou OKD minulostí tomu vyhovuje dokonale...“ napsal Štefec.

Když nastoupila Sobotkova vláda k moci, napsal prý Štefec jednomu ze svých kamarádů, že sociální demokracie bude ještě ráda, když ČSSD v příštích volbách získá 10 procent. A jeho předpověď se ukázala jako pravdivá. Sobotka měl podle Štefce velkou příležitost, promarnil jí svou bohorovností. ČSSD údajně připomíná loď, která vyplula za pěkného počasí, ale vlastní vinou se dostala do bouře a teď nezvládá situaci. Sobotkovi prý nepomáhá ani prezident Miloš Zeman, který se rozhodl, že si se sociálními demokraty vyřídí účty a jde tvrdě za svým cílem. 

„Symbolickou milostí skutečnému zločinci Kajínkovi před pár dny dal Miloš Zeman jasně najevo, že raději propustí Barabáše, než by měl sebemenší slitování s partou, která ho sprostě zradila. Budou nuceni donést si své kříže na Golgotu, a budou na ně přibiti. Mistr symboliky, člověk s IQ génia, pamětí slona a nulovou empatií bude pomstěn,“ poznamenává na adresu prezidenta politik.

Bohuslav Sobotka najednou podle Štefce začal panikařit. A ještě mu zbyla jedna možnost.

Proto ta panika a snaha o co nejrychlejší odstranění Andreje Babiše, proto možná i ten nenadálý rozvod. Převedením majetku na „bejvalku“ po vzoru Mirka Kalouska se dá ledacos zachránit i v případě, že by se rameno spravedlnosti rozhýbalo, ať už kvůli OKD, kvůli dědicům po advokátu Altnerovi, nebo kvůli kauze Diag Human. Sobotkovi je jasné, že jeho politická kariéra končí a ví, že může skončit i u soudu. Stejně jako jeho předchůdce,“ pustil se do Sobotky předseda BOS. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

19:25 Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

Většina komentátorů u nás píše svým fialovským srdíčkem, voliče ale neoblbnete, říká komentátor Petr…