Doba krize se v některých českých hospodách a restauracích odráží hlavně v době obědů, místo zaplněných stolů, usedá k polednímu menu lidí poskrovnu.
„Kamarád má malou hospůdku v centru. Ještě před časem dělávali 60 obědů denně. V poslední době sotva 15. Hospůdka pojede dál, ale už bez kuchyně,“ líčí na sociální síti příběh svého přítele Jaroslav Jelínek. Smutnou situaci pak nadnáší vtipem o tom, že „Češi radši budou o hladu, jen aby měli na chlast“.
Kamarád má malou hospůdku v centru. Ještě před časem dělávali 60 obědů denně. V poslední době sotva 15. Hospůdka pojede dál, ale už bez kuchyně.
— Jarda Jelínek (@jrjelinek) October 19, 2023
Závěr: Češi radši budou o hladu, jen aby měli na chlast.??
Dopřát si dnes „luxus“ v podobě naservírovaného pokrmu v restauraci pro dva vyjde na částku blížící se 1000 korunám, upozorňují jej ostatní diskutéři, že takové posezení už dávno není běžnou záležitostí. „Nedávno byl svátek, tak v pátek jsem si vzal volno a jel s přítelkyní na oběd do SteakGrillu v Roudnici. Denní menu. 1x malá polévka, 2x jídlo, 2 domácí limonády. 901 korun,“ popisuje jeden z diskutérů.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Natálie Brožovská