Tak pravil europoslanec: Spící kníže, ale i náš stát je čím dál tím víc pro smích

19.09.2011 9:27 | Zprávy

Místopředseda Evropského parlamentu Libor Rouček odpovídal na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz, který se ještě jednou vrátil k pátečnímu incidentu, kdy ministr zahraničních věcí Schwarzenberg usnul během jednání v Srbsku.

Tak pravil europoslanec: Spící kníže, ale i náš stát je čím dál tím víc pro smích
Foto: Martin Kovář
Popisek: Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

"V Srbsku jsou toho plné noviny. Takovéto chování jakéhokoli činitele, navíc v tomto případě ministra zahraničí, je bráno jako neúcta k pořadatelům i k hostitelské zemi. Ministr Schwarzenberg usne, kam přijde. Nejen on, ale celá naše země jsou stále více pro smích," uvedl exkluzivně pro čtenáře ParlamentníchListů.cz Rouček.

Byl tak jedním z mala politiků, kteří se vyjádřili otevřeně.

"To je těžké se k tomu vyjadřovat. Když řeknu, že na bezpečnostní konferenci by se nemělo spát, bude to dost laciné. Ať si ministr spí, kde chce. Jeho minusy jsou kompenzovány jeho plusy. Já nerad komentuji konkrétní osobnost, ale odvedenou práci. A Schwarzenberg požívá velkých výhod, protože jej v mnoha evropských zemích dobře znají a je vážený a má skvělé kontakty," řekl pro ParlamentníListy.cz místopředseda ČSSD a stínový ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík se ke knížecímu spánku vyjadřovat nechtěl vůbec. "Já nevím, jestli se na fotce dá poznat, jestli někdo spí. A navíc nevím, proč bych se měl vyjadřovat k srbskému bulvárnímu tisku, ten mi je upřímně řečeno ukradený," uvedl pro ParlamentníListy.cz Gazdík.

Doplňme, že se pozornost nejčtenějšího srbského bulvárního deníku Kurir zaměřila na ministra zahraničí Karla Schwarzenberga poté, co šéf české diplomacie  usnul na bezpečnostním fóru v Bělehradě a v záběru kamer asi půl hodiny pospával. Pro Čechy to je sice běžná záležitost, Srby to však poměrně překvapilo. A bulvární deník si smlsl.

Libor Rouček na ParlamentníchListech.cz:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…