Tam a zase zpátky. Žena s penisem, muž s vagínou. Lituje

17.09.2024 14:34 | Monitoring

Tobiáš je mladý muž, který si prošel proměnou v ženu a zpátky. Ve svém životě chodil se ženou i s mužem. „Byl to úplnej brajgl. Bylo to trochu šílený,“ prozradil Tobiáš. Ještě před tím v dětství uvažoval dokonce i o sebevraždě, a zvláště kvůli tomu, že vyrůstal v katolické rodině a necítil se dobře. Několikrát pobýval na psychiatrii, proměnou v ženu prošel, ale pak došlo na přechod zpět.

Tam a zase zpátky. Žena s penisem, muž s vagínou. Lituje
Foto: Scren YouTube V Tranzu
Popisek: Tans host v pořadu V Tranzu

Asistent v pečovatelské službě a budoucí zdravotnický záchranář Tobiáš se část svého života cítil více ženou a prošel proměnou v ženu – tranzicí v Markétu. Ale po operaci si uvědomil, že to nebylo dobré rozhodnutí. Vystoupil v pořadu V Tranzu na serveru YouTube, kde zaznělo, že nebyl zdaleka jediný, kdo si tranzici rozmyslel.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7594 lidí
„Od dětství jsem byl vychováván jako katolík a já jsem si vlastně od začátku mého dětství připadal jako muž strašně neadekvátní. Měl jsem kolem sebe strašně moc modelů, jak má vypadat správnej chlap a co má správnej chlap dělat. Měl jsem toho plnou hlavu, ale nikdy jsem se tak necítil. Proto jsem taky byl už na základce šikanovanej. Měl jsem typicky klučičí zájmy, nehrál jsem si s panenkama, ale nebyl jsem dobrej ve sportech. Když jsem hrál fotbal, tak mě vždycky vybrali jako posledního. Vždycky jsem si s holkama rozuměl trochu víc a byl ve mně pocit nedostatečnosti,“ prozradil Tobiáš.

„A jak přišla puberta, tak jsem měl zmatek v tom, jestli se mi víc líbí kluci nebo holky. A v nějakých 12 letech jsem začal mít panické ataky, protože jsem se strašně bál, že umřu ve spaní a že přijdu do pekla, protože jsem se před tím nestihl pomodlit,“ vyprávěl dál.

Navíc chodil na katolickou základní školu, kde slyšel, že homosexuálové půjdou do pekla. Padaly prý i různé poznámky o lidech „tmavší pleti“. Zmatek v hlavě měl i kvůli tomu, že ve škole slyšel řeči o nebezpečnosti homosexuality, ale rodiče mu prý doma říkali, že i když je homosexuál, do pekla nepřijde, protože jeho homosexualita je součástí širšího božího plánu.

Anketa

Zvládá Česká republika současné povodně?

hlasovalo: 4052 lidí
Ale on prý navzdory tomu všemu začal uvažovat i o sebevraždě. Prošel si obdobím sebepoškozování a podle svých vlastních slov opravdu uvažoval o tom, že svůj život ukončí. Řešil to prý i s maminkou a ta mu pomáhala toto období překonat.  

Ve stejné době si prý občas oblékl máminy šaty, i když tehdy o změně pohlaví neuvažoval. Vážně uvažovat o tom, že možná patří do ženského těla, začal někdy v 16 letech při setkání s transkamarádem.

V určitou chvíli začal brát hormony, které mu v tranzici měly pomoct. Začal docházet na sexuologii, kde mu prášky předepsali, ale ze strany pana doktora si prý zažil „osahávačku“.  „Ale řekl jsem si, že zatnu zuby a že to vydržím, protože jinak bych nedostal ty prášky,“ prozradil Tobiáš.

Během sezení se sexuologem mu prý také říkal věci, co chtěl doktor slyšet, aby svou proměnu urychlil. A v této složité době prošel psychiatrickou léčebnou. Chodil s mužem i se ženou. „Byl to úplnej brajgl. Bylo to trochu šílený,“ prozradil Tobiáš.

V jednu chvíli prý řešil i otázku, jestli má chodit na pánské či na dámské záchody. A když měl projít operací, přišel covid a jeho operace se pořád odkládala. „A já jsem v důsledku toho skončil v Bohnicích,“ prozradil.

A když nakonec operací prošel, stejně se necítil dobře. Sám v sobě se prý potkal s transfobními myšlenkami. A začal se oblíkat jen tak, jak mu to bylo pohodné. Do pánského oblečení.

„A pak přišel zlomový moment vloni v zimě, kdy jsem začal mít hodně silný deprese a úzkosti. Tehdy mě přítel odvezl do vojenské nemocnice. A tam došlo i k tomu, že jsem tam křičel na jednoho pána. … A nakonec mě odvedli do pokoje a já tam hrozně brečel,“ popisoval situaci Tobiáš.

Prý k němu přišla lékařka, ale chovala se k němu jako k muži a on došel k myšlence, že ho přes všechno, co podstoupil, svět stejně vnímá jako muže, a tak začal uvažovat o zpětném přechodu. A nakonec začal brát hormony a vrátil se. Tedy, do jisté míry.

„Nejdřív jsem měl problém s tím, že jsem byl vnitřně žena s penisem a teď mám trochu problém s tím, že jsem muž s vagínou,“ popsal své myšlenkové pochody, když se pořad pomalu blížil k závěru.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 37 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Po šestnácti letech věku strávil (a), Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 17.09.2024 16:18:21
velkou část života po blázincích, tady je vidět, kam to všechno vede. Jen k ochočování stáda! Frustrovaná mládež plus vymývání palic ve škole neziskovkami a hned tu máme člověka, který neví co by měl dělat, kým být a co má mezi nohama. Ideální tvor na zotročení.

|  10 |  0

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …