Temný účet Fialovi. Od známého ekonoma

26.09.2024 22:55 | Monitoring

Ekonom Lukáš Kovanda shrnul, jak si premiér Petr Fiala (ODS) vede na evropské úrovni, a není to žádná sláva. Poukázal na slibované miliardy na povodňové škody, které nakonec z Bruselu nepřijdou. Vytírají si s ním p*del stejně, a tím pádem i s Českou republikou, zlobí se lidé na sociální sítích.

Temný účet Fialovi. Od známého ekonoma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Ekonom Lukáš Kovanda stručně shrnul bruselské sliby premiéru Fialovi, které se nesplnily. Jako první zmínil, že jsme nezískali silné portfolio a namísto toho se bude Jozef Síkela v Bruselu starat o mezinárodní partnerství.

Poukázal i na to, že to není ještě ani týden, co vládní politici v čele s premiérem Fialou halasně oznamovali, že Česko získá od EU v přepočtu zhruba padesát miliard korun na pokrytí škod po povodních. „Dohodli jsme se, že EU uvolní na pomoc pro ČR dvě miliardy eur (50 miliard Kč) z kohezních fondů,“ pravil minulý týden ve čtvrtek po setkání s šéfkou Evropské komise Ursulou von der Leyenovou v polské Vratislavi.

Nedlouho poté však Brusel oznámil, že dané povodňové peníze nejsou prostředky navíc, ale jenom jednodušší využití peněz již přidělených. Podle Ministerstva pro místní rozvoj ale není nyní jasné, kolik peněz bude moci Česko v rámci této zjednodušené procedury využít.

 

 

Fialovo premiérování neušlo kritice dalších uživatelů.

„Výsledky hodné světového lídra,“ poznamenal ironicky na adresu Petra Fialy Josef Podlaha.

Další reagující poukázal na neschopnost premiéra Fialy, což odnáší naše země jako celek. „Vytírají si s ním prdel. Což by mi vůbec nevadilo, nic jiného nezaslouží. Jenže tím pádem si vytírají prdel i s celou ČR. A to mi teda fakt vadí,“ uvedl diskutér.

„To nejsou žádné sliby premiérovi, ale premiérovy vylhané sliby Čecháčkům,“ poopravila ekonoma další komentující.

„Fiala, tuším, vůbec nechápe, kde se nachází,“ usoudil Josef Hlaváček.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Robert Králíček byl položen dotaz

edOKLADY

Zdravím. Vy tady zmiňujete spousty vyhlášek, které mi upřímně nic neříkají. Mě zajímá jedna věc, jak je možné, že aplikace eDoklady nebyla dostatečně zabezpečena, a kdo za to ponese odpovědnost? Protože ta data už odešla, to už nikdo nevrátí a je jen otázkou, zda třeba nebudou časem nějak zneužity a...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 3 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vyhoďte velvyslankyni Ukrajiny z USA, vyzval třetí nejdůležitější Američan

14:15 Vyhoďte velvyslankyni Ukrajiny z USA, vyzval třetí nejdůležitější Američan

Republikánský předseda Sněmovny reprezentantů Kongresu USA Mike Johnson požaduje „okamžitý vyhazov“ …