Ticho o pokusu odstranit prezidenta? Zeman rýpl do novinářů a zve na autogramiádu

18.06.2024 17:04 | Zprávy

Bývalý prezident republiky Miloš Zeman zavítá ve středu od 16 hodin na autogramiádu knihy Spiknutí – pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR, která popisuje období jeho hospitalizace v roce 2021. Akci v pražském Luxoru na Václavském náměstí svou účastí podpoří slavné herečky Jiřina Bohdalová a Jaroslava Obermaierová. Podle Zemana fakticky čeští novináři potvrdili, že autoři v knize pravdivě popsali, co se tenkrát kolem něho dělo.

Ticho o pokusu odstranit prezidenta? Zeman rýpl do novinářů a zve na autogramiádu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Představení knihy Spiknutí od Luboše Procházky a Radima Panenky

Před více než dvěma měsíci autoři Luboš Procházka a Radim Panenka slavnostně uvedli na trh knihu Spiknutí – pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR, která popisuje kritické období podzimu 2021. Tehdy byl prezident republiky Miloš Zeman v Ústřední vojenské nemocnici a skupina politiků se pokusila ho zbavit ústavních pravomocí. 

Kniha na základě množství přímých svědectví, zákulisních informací či právních a lékařských dokumentů mapuje tehdejší děje a popisuje, co všechno se mělo v politickém zákulisí dít, zatímco se prezident Zeman zotavoval. 

Spiknutí se během krátké doby po uvedení na trh stalo knižním bestsellerem a dlouhé týdny se úspěšně drží na předních příčkách žebříčků prodejnosti, jak uvádějí data Svazu českých knihkupců a nakladatelů. 

V prodejnách je momentálně druhý dotisk knihy. „Velice se na setkání se čtenáři těším. Dělá mi velkou radost, že je o knihu Spiknutí stále velký zájem,“ uvedl exprezident Zeman po svém návratu z Bratislavy, kde se účastnil inaugurace nové hlavy státu.

„Budu velmi rád, když lidé vyjádří svůj názor na toto knižní dílo teprve tehdy, co si ji přečtou,“ řekl Miloš Zeman pro ParlamentníListy.cz.

Reakce českých novinářů na odhalení, které kniha přináší, podle něho potvrzují, že autoři v knize věrně popisují, co se ve skutečnosti před dvěma a půl roku dělo. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Ivo Trešl byl položen dotaz

léky na předpis

Vážený pane Trešle, opožděně Vám moc děkuji za Vaši odpověď. Kéž by se podařilo prosadit prodej léků na předpis i na internetu. Troufnu si mluvit i za jiné, protože určitě nejsem sama, kdo by to uvítal. Vy sám tvrdíte, že byste takový prodej podpořil. Nemůžete ale něco takového jako senátor navrhnou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

novinářská žumpa dělá mrtvého brouka , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusecharl , 18.06.2024 17:13:42

|  16 |  0

Další články z rubriky

Ale, ale. Lidovec otočil, vítá dohodu se Sýrií. „Vrah“ Asad už nesmrdí?

19:40 Ale, ale. Lidovec otočil, vítá dohodu se Sýrií. „Vrah“ Asad už nesmrdí?

Místopředseda parlamentní dolní komory Jan Bartošek (KDU-ČSL) vyzdvihuje průzkumnickou misi v Sýrii,…