Tradice. Marek Benda kandiduje jubilejně podesáté. A nechybí ani jeho specialita

07.10.2021 17:24 | Zprávy

Skutečně horká fáze volební kampaně je prý tady. Zapomeňte na Pandora Papers! Poslanec ODS Marek Benda rozeslal SMS zprávu. Volby jsou tak podle komentátora Šídla rozhodnuty. Co to znamená?

Tradice. Marek Benda kandiduje jubilejně podesáté. A nechybí ani jeho specialita
Foto: Repro ČT24
Popisek: Poslanec ODS Marek Benda v Událostech komentářích

Svět je stále v pořádku. Těsně před sněmovními volbami rozesílá dlouholetý poslanec za ODS Marek Benda svým pražským voličům svou tradiční esemesku. V ní žádá o podporu pro svou partaj i pro sebe.

„Z předvolební ‚kampaně‘ Marka Bendy si podle mě rvou marketingový agentury vlasy. Ale jemu to funguje a jeho tradiční SMS patří k volbám stejně jako kapr k Vánocům. Můj kroužek pochopitelně máš, Marku, jako vždycky,“ komentoval Bendův svérázný přístup k přesvědčování voličů člen ODS na Praze 2 Jan Paluska.

Známý politický komentátor Jindřich Šídlo glosoval s humorem celou věc následovně: „Den před volbami zahájil Marek Benda horkou fázi volební kampaně. Rozeslal SMS: ‚Volte mě.‘ Tím bych považoval volby za rozhodnuté.“

Politický matador Benda je dlouholetým členem Občanské demokratické strany a do parlamentu kandiduje již podesáté, a to ze třetího místa na pražské kandidátce koalice SPOLU. V ODS politik zastupuje spíš křesťanské a konzervativnější křídlo voličů.

Za svou politickou nesmrtelnost a za fakt, že ve Sněmovně strávil téměř celý produktivní život, bývá Benda často svými odpůrci kritizován. Svým stoupencům naopak imponuje svou vytrvalostí a zkušeností se zákonodárným procesem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Eva Decroix, MBA byl položen dotaz

Fotýn

Chápu vás dobře, že hájíte Foltýna, a to, jak se vyjadřuje? A když si o něm myslím své, znamená to, že jsem dezinformátor? Co když mi jen vadí, že všechny, kteří s ním nesouhlasí uráží? Ostatně vy sama se proti urážkám ohrazujete, ale že je používá Foltýn, to vám nevadí? Tvrdíte, že je vaší prací bý...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mlčte, nemáte právo.“ Srbský politik se po setkání s Putinem vypořádal s EU

12:43 „Mlčte, nemáte právo.“ Srbský politik se po setkání s Putinem vypořádal s EU

Mluvčí EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Peter Stano kroutil hlavou nad tím, že se srbs…