Trump se vrací na X. Musk ohlásil velký rozhovor „bez scénáře“

12.08.2024 22:36 | Monitoring

Majitel společností X a Tesla Elon Musk na sociální síti oznámil, že chystá rozhovor s republikánským kandidátem na prezidenta USA Donaldem Trumpem, který se zároveň vrací na sociální síť X (dříve Twitter, kde mu byl účet pozastaven). Musk slibuje, že rozhovor s bývalým americkým prezidentem bude bez scénáře a velmi zábavný.

Trump se vrací na X. Musk ohlásil velký rozhovor „bez scénáře“
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miliardář a zakladatel společnosti Tesla Elon Musk

Musk uvedl, že bývalý americký prezident Donald Trump se vrací na sociální síť X; tu nyní miliardář vlastní. Dříve se platforma X jmenovala Twitter, v roce 2021 byl na ní Trumpův účet pozastaven, a sice poté, co jeho příznivci vtrhli do amerického Kapitolu.

Rozhovor s Trumpem je naplánován na 01:00 hod. ráno britského času a bude se konat na sociální sítí X na stránce Donalda Trumpa, @realDonaldTrump. Majitel platformy X Elon Musk oznámil, že rozhovor bude „zaručeně zábavný“ a dal najevo, že bude „bez scénáře a bez omezení tématu“.

Vyzval také uživatele X, aby během interakce – která bude probíhat prostřednictvím formátu Spaces, jenž je určen pouze pro audio – aby posílali své vlastní otázky a komentáře.

Poté, co Trump prohrál svou kandidaturu na znovuzvolení v roce 2020, Musk tehdy prohlásil, že je „nadšený“ z programu amerického prezidenta Joea Bidena týkajícího se změny klimatu a optimistický „ohledně budoucnosti udržitelné energie“.

Když se Trump před rozhovorem vrátil na X, tak lidem vzkázal: „Máte se teď lépe, než když jsem byl prezidentem? Naše ekonomika je rozvrácená. Naše hranice byly vymazány. Jsme národ v úpadku,“ a dodal, že je potřeba „udělat Ameriku opět bezpečnou“.

Naposledy Trump napsal na X v srpnu loňského roku, kdy sdílel svou fotografii poté, co byl v Georgii zadržen kvůli 13 obviněním z volebních podvodů.

Miliardář Musk v minulosti volil převážně demokraty. Frustrace z Trumpova nástupce se však stala katalyzátorem jeho politického posunu. V roce 2021 se začal distancovat od Bidena, když Bílý dům nepozval společnost Tesla na setkání výrobců elektromobilů (EV), a v roce 2022 prohlásil, že ve volbách v roce 2020 „neochotně volil Bidena místo Trumpa“.

V květnu 2022, tedy ještě předtím, než se stal majitelem společnosti X, Musk prohlásil, že trvalý zákaz vstupu Trumpa na platformu X zruší.

Musk začal postupem času stupňovat svou rétoriku v sociálních otázkách, komentoval a sdílel obsah týkající se například imigrace a práv transsexuálů, přičemž se zdá, že jeho názory se více blíží pravicovým ideálům. Začal tak stále více kritizovat Bidenovu administrativu.

Musk Trumpa oficiálně podpořil hned poté, co byl republikánský prezidentský kandidát minulý měsíc postřelen při pokusu o atentát na předvolebním shromáždění. O několik dní později se objevila zpráva, že Musk začne měsíčně přispívat zhruba 45 miliony dolarů politické skupině America PAC, která usiluje o zvolení Trumpa.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…