Tuhne krev v žilách: Případy využití dětí v politice. A čerstvý důkaz, že to prý dělá TOP 09

20.03.2018 11:13 | Zprávy

Dopisy dětí z padesátých let, které se tehdy vyjadřovaly k tehdejšímu politickému režimu, sdílel na svém facebookovém profilu exhejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD). Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl pak na svém facebookovém profilu sdílel i to, jak podle něj TOP 09 zneužívala děti k letošním protestům.

Tuhne krev v žilách: Případy využití dětí v politice. A čerstvý důkaz, že to prý dělá TOP 09
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: "Chceme slušného prezidenta" - transparent v rámci výstražné stávky u Prvního českého gymnázia v Karlových Varech.

„I po desítkách let z toho mrazí v zádech... Je dobře, že už dnes nikdo nenutí děti k něčemu takovému...“ poznamenal smutně Hašek.

„Jsme sice ještě malí občané ČSR, ale máme také svoji vlast rádi jako dospělí. Slyšeli jsme o velezrádcích a špionech, kteří jsou právě v Praze souzeni. Chtěli zničit mírovou práci naší země,“ píší například žácí třetí třídy 1. národní školy v Bystřici pod Hostýnem. „Chceme pokojný život a klid pro práci všech,“ píší také děti, které dle svých slov odsuzují rozvratníky národa.

A nešlo o dopis jediný:

Po potrestání rozvratníků volali i žáci národní školy v Újezdě. 

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl má však jiný pohled. Na svém facebookovém profilu sdílel snímek TOP 09 Brno-sever, kde člen Karel Pelikán zveřejnil snímky ze studentské stávky Vyjdi ven.

„Jo, tohle se topáčkům povedlo. Politická agitace na školách přímo pod kuratelou strany, to se jen tak nevidí. Ahoj, já jsem Viki a můj politruk je pionýrský vedoucí Mirek Kalousek,“ rýpl si Plesl. Narážel tak i na video dětí z pražské demonstrace, které bylo hojně sdíleno na sociálních sítích (psali jsme ZDE).

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klaus, Milei, Peterson. Vyšel klíčový text o budoucnosti Západu

20:10 Klaus, Milei, Peterson. Vyšel klíčový text o budoucnosti Západu

Deklarace o západní civilizaci („Western Civilization Declaration“), zveřejněná 1. října, varuje pře…