Turkova chata, nebo mrtvoly v Dozimetru. Do čeho se na ČT pustí? Kousavá připomínka

19.06.2024 15:57 | Monitoring

Zastupitel Ostravy-Vítkovic a influencer Matěj Gregor položil na svém twitterovém profilu řečnickou otázku. Spojil kauzu Dozimetr a mimo jiné také nejnovější kauzu kolem nově zvoleného europoslance Filipa Turka ohledně stavby na chalupě. „Tak schválně, o čem bude příštích 168 hodin s Norou Fridrichovou?“ zeptal se.

Turkova chata, nebo mrtvoly v Dozimetru. Do čeho se na ČT pustí? Kousavá připomínka
Foto: Screen: CNN Prima NEWS
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan v pořadu Partie.

„V Dozimetru umřelo několik svědků. Jeden z nich před smrtí sháněl ochranku. Ministr vnitra odmítá jakoukoliv politickou odpovědnost za chybný zásah policie v době útoků, při němž zemřelo 14 lidí. Filip Turek má v katastru blbě zakreslenou stavbu na chalupě. Tak schválně, o čem bude příštích 168 hodin s Norou Fridrichovou?“ zeptal se Matěj Gregor.

Kauzu kolem Filipa Turka rozvířil server Seznam Zprávy, který upozornil na to, že stavebnímu úřadu z městské části Praha 15 se nelíbí, co Turek podniká na svém pozemku. Podle všech měl od stavební komise souhlas jen k rekonstrukci zahradního domku.

„Městská část Praha-Dubeč (stavební komise) vydala dobový souhlas na ‚rekonstrukci‘ zahradního domu. V  současné době řeší náš stavební úřad nepovolenou část stavby,“ uvedl k celé věci na dotaz Seznam Zpráv bez dalších podrobností vedoucí stavebního odboru z Úřadu městské části Praha 15 Vladimír Ježek. Turek k celé věci uvedl, že chata na pozemku stála již dříve a legislativní náležitosti nyní dává jeho právník ve spolupráci s místními úřady do pořádku.

O tom, že jsou po smrti hned čtyři aktéři případu Dozimetr, psal v minulosti časopis Neovlivní.cz. Ti rozebrali, jak všichni čtyři zemřeli v době od loňského června. Nebyly to klíčové postavy příběhu, v jednotlivých větvích hráli tito aktéři spíše role bílých koní. Jeden z nich, Martin Horák, který zemřel během svého pobytu v Dubaji, podle zjištění Neovlivní.cz sháněl pár týdnů před smrtí ochranku. „Byl na tom skutečně tak, že poptával tělesné strážce,“ potvrdil jeden z Horákových známých serveru Neovlivní.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

je to jasný, půjdou po Turkovi., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseasspan , 19.06.2024 16:54:51
Přibude kauza "Turkovo hnízdo". Zjištění , že Rakušan je šéfem mafie a organizoval likvidaci čtyř svědků v Dozimetru, by Fialově vládě neprospěla.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Kislingerová, kandidátka ANO: Napadání, vyhrožování, rozmlácený stánek

12:54 Profesorka Kislingerová, kandidátka ANO: Napadání, vyhrožování, rozmlácený stánek

Vyhrožování a rozmlácení volebního stánku. Eva Kislingerová, která kandiduje v Praze 2 za ANO pro Pa…