V rozhovoru pro XTV.cz Zdeněk Pohlreich mluví o svém novém pořadu, který běží na TV NOVA s názvem „Pohlreichův souboj restaurací“. Pořad by měl ukázat gastronomický svět z hezčí stránky. Tento svět se navíc také stále posouvá vpřed, během posledních 5 až 7 let se v něm objevila nová generace jak kuchařů, tak i spotřebitelů.
Kvůli covidu byl rozkvět gastronomie poněkud zabrzděn, gastronomické odvětví se ale již stihlo vzpamatovat, míní šéfkuchař. „Není to k lepšímu, lidi přišli o spoustu peněz. To jídlo ale vaříme všichni pořád stejně,“ vysvětluje. Lidé si více zvykli i na dovážky jídel. Obchodním konceptům pracujícím s lidskou leností se při covidu dařilo, Pohlreich fandou dovozů není. V Česku se tento trend však uchytil a nevypadá to, že by měl zmizet. „Je to byznys,“ je jasné Pohlreichovi.
V pořadu bude celkem dvanáct restaurací. „Hledali jsme restaurace, co nejsou úplně známý, provařený. Vždycky jsme hledali, aby to bylo z gruntu. Aby to byl rodinný podnik nebo relativně neznámí lidi,“ říká. A dodává, že to je prapůvodem dobrých hospod. Konkrétní jména hospod ještě neuvedl, diváci můžou očekávat i světové kuchyně.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
COVID
Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.
Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.
autor: luk