USA jako „krachující impérium“. Musíme se oddělit, varuje Drulák Evropu

28.07.2024 8:43 | Monitoring

Exdiplomat, profesor Petr Drulák v rozhovoru pro YouTube účet Zákony Bohatství promluvil o tom, jak vnímá dění kolem prezidentských voleb v USA. Že v situaci, v níž jsme dnes, republikánský prezidentský kandidát Donald Trump představuje určitou naději. „Pokud chceme, aby ten nesmyslný masakr na Ukrajině skončil, tak kdokoli jiný než demokrat je určitou nadějí,“ uvedl bývalý velvyslanec. Rozhodující podle něj je, zda Trump zvládne „deep state“. Jako Evropané se musíme co nejdříve oddělit od krachujícího amerického impéria.

USA jako „krachující impérium“. Musíme se oddělit, varuje Drulák Evropu
Foto: Repro Youtoube
Popisek: Profesor Petr Drulák

Rozhovor vznikl ještě před tím, než kampaň před listopadovými volbami prezidenta USA prošla otřesem, kdy se prezident Joe Biden pod tlakem kolegů z Demokratické strany necelé čtyři měsíce před volbami vzdal své kandidatury a podpořil v boji o Bílý dům svou viceprezidentku Kamalu Harrisovou. 

Ta je nyní blízko nominace na prezidentku, během několika hodin se za ni postavili demokraté z celých USA včetně některých politiků, kteří byli sami uváděni jako potenciální kandidáti.

Drulák k Bidenovi poznamenal: „Máme tu člověka, který sedí v Bílém domě, a nemůžeme si být jisti, do jaké míry si je vědom toho, že sedí v Bílém domě. To je Joe Biden.“ A dodal, že už i jeho zastánci čím dál více projevovali obavy o jeho schopnost vnímat svět a činit rozhodnutí. „Je znepokojivé, že takový člověk je jedním z nejvlivnějších mužů planety,“ dodal k současnému prezidentovi USA.

Republikánského kandidáta Donalda Trumpa naopak popsal jako svérázného politika. „V situaci, v níž jsme dnes, možná představuje určitou naději. Pro mne je zásadní otázkou válka na Ukrajině. Pokud chceme, aby ten nesmyslný masakr skončil, tak kdokoli jiný než demokrat je určitou nadějí. Kdokoli by tam z té demokratické mašinérie nastoupil – protože věřím, že vytáhnou tvář na poslední chvíli – tak to by znamenalo pokračování v nesmyslném masakru,“ pokračoval Petr Drulák s tím, že Trump je nadějí na změnu.

„To je pro mne zásadní moment, tímto prizmatem se dívám na volby v USA – ukončení nesmyslu na Ukrajině, který Američané vyprovokovali. Rusové sice invazi zahájili, ale nebyla nevyprovokovaná. Američané patří k hlavním strůjcům tohoto šílenství. V okamžiku, kdy se v USA vláda změní, tak je šance, že se to ukončí,“ řekl Drulák v rozhovoru pro Zákony Bohatství.

Zároveň poukázal, že Trump je nepředvídatelný a pohybují se kolem něj lidé, kteří by ve válce na Ukrajině nejraději dál pokračovali, jako třeba Nikky Haleyová. A to je podle něj znepokojivé. „Musíme si položit otázku, jestli Trump bude schopen zvládnout onen ‚hluboký stát‘ (deep state), který ve svém předchozím období nezvládl a který ho systematicky ničil.“ Z tohoto hlediska považuje za velmi optimistické to, koho si vybral za svého kandidáta na viceprezidenta. Tím je republikánský senátor J. D. Vance. Ten má na Ukrajinu silný názor ve smyslu, že je potřeba válku ukončit.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Evropa připomíná závěsný vozík plný šrotu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 28.07.2024 9:33:38
který táhne starý, shnilý, pufající Ford. Všude plno smradu, ale co s vozíkem, když se oddělí? Nemá motor (schopné politiky), neví kde je cíl a jak ho dosáhnout. S touhle bandou evropských neumětelů, jejichž vrcholným představitelem politického debilismu je vláda naše, může oddělená Evropa akorát neřízeně sjet do škarpy a dole ve hnoji se převrátit koly vzhůru. NEMÁME POLITIKY, pouze americké slouhy! Je to jako chtít po dítěti, aby řídilo letadlo. Po roce 1989 trvalá výchova amerických poskoků ( ASPEN Institut), školení za oceánem (Koudelka, Bělobrádek, Farský a další) vytvořila dementní směs jakýchsi českých místodržících, kteří koukají s jazykem vyplazeným jak kolie na kost v pánově ruce a nedovedou nic jiného, než štěkat na svůj národ a lid. Pokud nevytrhneme VEŠKEROU moc z rukou liberálních demokratů, kteří si ji uzurpovali od Hradu, přes parlament až po Ústavní soud, jsme odsouzeni ke zkáze totální. Bažina hnusu, ve které jsme potopeni, sahá už pod bradu. Za chvíli se v ní utopíme. Trump a Vance přicházejí na poslední chvíli.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Pilíř německého průmyslu: Propouštění, zavírání. Šéf VW přiznal barvu

8:34 Pilíř německého průmyslu: Propouštění, zavírání. Šéf VW přiznal barvu

Generální ředitel Volkswagenu Oliver Blume označil současnou hospodářskou situaci ve společnosti za …