Účetní Vojenského zpravodajství zpronevěřil 300 tisíc korun

09.10.2011 20:49 | Zprávy

Jeden z účetních Vojenského zpravodajství ČR údajně zpronevěřil zhruba 300 tisíc korun. Odhalili jej jeho kolegové z policejního útvaru zpravodajství. Ti také budou nyní jeho trestnou činnost prošetřovat. Muži hrozí až osmileté vězení.

Účetní Vojenského zpravodajství zpronevěřil 300 tisíc korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Ministerstvo detaily případu tají. Podle televize Nova muž páchal trestnou činnost delší dobu, odhalen byl až při jedné z interních kontrol. Jeho motivem prý byly dluhy v soukromém životě. Stejně jako každý zaměstnanec Vojenského zpravodajství přitom musel projít přísnými prověrkami pro vysoký stupeň utajení.

Podle bezpečnostního experta Andora Šándora je jejich součástí i lékařské vyšetření včetně obtížných psychologických testů. "Pak je tu bezpečnostní prověrka, kterou si příslušníci vojenského zpravodajství podle zákona provádějí sami," řekl Nově Šándor.

Muži kromě vězení hrozí také definitivní ztráta vojenského průkazu. "Věc nyní šetří policejní orgán vojenského zpravodajství pod dozorem příslušného státního zástupce," řekl mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek.

Čtěte:

Islamista vyzývá k útoku na Čechy. Kvůli Vojenskému zpravodajství

Tejc: Šéf Vojenského zpravodajství udělal z ČR terč. Měl by odstoupit

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Výhrůžka od STAN k ODS hned po volbách. „Nenechám si pro sebe, co vím.“

19:15 Výhrůžka od STAN k ODS hned po volbách. „Nenechám si pro sebe, co vím.“

Poslankyně hnutí STAN Barbora Urbanová začala na sociálních sítích vyhrožovat lídrovi SPOLU Janu Sko…