Ukrajinci zničili most přes Sejm. Analytik ukázal snímky: Rusové už mají jiný

17.08.2024 9:45 | Monitoring

Ukrajinské jednotky v pátek u města Gluškovo v Kurské oblasti zničily strategicky důležitý most přes řeku Sejm. Most spojoval Ruskem ovládané území s tím ovládaným Ukrajinou. Podle nejnovějších informací si Rusové měli již přes řeku postavit provizorní most.

Ukrajinci zničili most přes Sejm. Analytik ukázal snímky: Rusové už mají jiný
Foto: X
Popisek: Zničený most u města Gluškovo v Kurské oblasti

Cílem bylo odříznout logistické trasy do Gluškova, Tetkina a dalších blízkých oblastí, uvedl deník The Moscow Times.

Ruští představitelé se nechali slyšet, že operace u města Gluškovo odřízla část místního okresu. Most využíval Kreml k zásobování svých jednotek a jeho zničení by mohlo jejich úsilí ztížit. Ruské ministerstvo zahraničí tvrdí, že Ukrajina použila západní rakety ke zničení mostu přes řeku Sejm v Kurské oblasti, uvedla BBC.

Mluvčí Maria Zacharovová uvedla, že to bylo poprvé, kdy byl region zasažen „raketomety západní výroby“. Podle ní se jednalo „pravděpodobně o americké odpalovací zařízení HIMARS“.

 

 

Pokud budou tři mosty přes Sejm zcela zničeny, může to Rusům způsobit značné logistické problémy. Ve všech scénářích však bude pravděpodobně více mostů dočasných, protože se chtějí vyhnout lokální katastrofě, uvedl na sociální sítí X finský vojenský analytik a historik Emil Kastehelmi.

Podle jeho informací si Rusové postavili před řeku Sejm nejméně jeden provizorní most, na platformě X svá slova opíral o aktuální snímky v letecké mapě, které mají vznik provizorního mostu zachycovat. Zprávu, že Rusové postavili náhradní most, zatím nelze nezávisle ověřit.

 

 

Již druhý týden se jedná o nejhlubší vpád Ukrajiny do Ruska od doby, kdy Moskva před více než dvěma lety zahájila invazi v plném rozsahu.

Překvapivá přeshraniční operace Ukrajiny vedla k útěku více než 120 000 lidí do bezpečí.

Avšak uprostřed ukrajinských tvrzení o územních ziscích Kyjev opakovaně tvrdí, že si nepřeje Rusko okupovat.

Prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že ukrajinské jednotky posilují své pozice v Kursku, a dobytá území označil za výměnný fond, čímž naznačil, že by mohla být vyměněna za ukrajinské regiony obsazené Moskvou.

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Strategický most ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusezoufalec5555 , 17.08.2024 10:27:15
Na obrázku je zobrazen nějaký poničený železniční most naprosto někde jinde, možná ani ne v Rusku. Most přes řeku Sejm je obyčejný most pro automobilovou dopravu, železnice nikde okolo není. Stačí se podívat na Google mapy. Naše media nám vtloukají do hlavy, jak ukrajinští hrdinové postoupili zase o 1,5 km hlouběji na ruské území a jsou již 35 km hluboko. Ten most je 11 km od hranic, pokud ho zničili, pak nebudou mít sami jak své hrdinné jednotky zásobovat a až budou utíkat zpátky na Ukrajinu, tak jim ten most bude chybět. Utopí se v řece jak koťata.

|  9 |  0

Další články z rubriky

„To může udělat jen trouba.“ Ivo Budil, Petr Drulák a Oskar Krejčí o Západu

18:55 „To může udělat jen trouba.“ Ivo Budil, Petr Drulák a Oskar Krejčí o Západu

Upadá Západ? Nacházíme se ve fázi jeho zániku nebo alespoň přeměny? Tři čeští profesoři zabývající s…