Útok nožem na české škole: „Není to Ukrajinka,“ důrazně hlásí policie na síti

03.09.2024 15:35 | Monitoring

Na základní škole v Domažlicích v úterý zaútočila třináctiletá dívka nožem na dva spolužáky. Oba školáci jsou v péči lékařů a jsou mimo ohrožení života. Co dívku k činu vedlo, zatím není jasné. Policie mezitím vyvrací fámy, které se šíří na sociálních sítích, že útočící dívka byla ukrajinské národnosti.

Útok nožem na české škole: „Není to Ukrajinka,“ důrazně hlásí policie na síti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

Dívka ze sedmé třídy měla napadnout dva spolužáky ještě před začátkem vyučování. Podle očitých svědků dívka nejdříve napadla spolužáka, kterého nožem bodla do břicha. Následně bodla do zad další dívku. Oba školáci jsou mimo ohrožení života.

Podle svědků oslovených CNN Prima NEWS měla dívka letos opakovat sedmou třídu a již dříve s ní pedagogové museli zvlášť pracovat. Podle ředitele školy ale neřešili žádné problémy související s šikanou.

Policie na místo dorazila záhy po činu, kdy už byla dívka v péči pedagogů. „V současnosti nikomu nehrozí žádné nebezpečí a na místě pracuje velké množství policistů a kriminalistů. Více informaci sdělíme, jakmile to bude možné,“ uvedla policie. 

„Naše třída se šla zeptat, co se děje. Zjistili jsme, že nějaká holka má nůž,“ vylíčila jedna z žákyň školy, že se ostatní děti šly schovat na záchod a odtud zavolaly policii.

„Když jsem vylezla a podívala jsem se za roh, tak jsem viděla holku s nožem, jak tam stojí proti mojí třídní učitelce. Šla jsem se zavřít do třídy,“ uvedla další dívka.

Škola poté raději ukončila výuku na 2. stupni. „Žáci byli poučeni o bezpečném odchodu ze školy. Všechny děti jsou v pořádku. Výuka na 1. stupni pokračuje dle rozvrhu,“ uvedli zástupci školy na webu.

Případem se zabývá také ministr školství Mikuláš Bek (STAN). „Velice mě mrzí události, ke kterým došlo na ZŠ v Domažlicích. Násilí ve školním prostředí je zcela nepřijatelné. S domažlickými kolegy jsme ve spojení a jsme připraveni jim poskytnout veškerou podporu,“ reagoval Bek.

 

 

Policie také v odpoledních hodinách vyvracela některé fámy, že útočnice byla ukrajinské národnosti. „S ohledem na případné spekulace a následné dezinformace bychom chtěli VYVRÁTIT některá vyjádření komentujících na sociálních sítích, že podezřelou dívkou je Ukrajinka,“ informovala policie.

 

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak jsme konečně "světoví", aspoň v něčem doháníme Ameriku, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusezírám , 03.09.2024 16:44:53
Máme depresivní děti, které praky vyměnily za nože a mačety a nutně pro ně sháníme psychology a psychiatry, kterých je ale poskrovnu. Není to první postižená generace, za těch třicet prochází náš národ neblahým vývojem. Po té hadrovce sice někteří "staří sýčkové" varovali před náporem zla, kultu ošklivosti a násilí, které ovládlo zejména média, ale - lid prý si to žádá, tak se televize praly o sledovanost prostřednictvím krvavých seriálů a thrillerů a bohužel to graduje, stačí se podívat na programy, kde se to filmy USA jen hemží. Už i ti nejmladší trčí hodiny u počítačových her, kde eliminují zlořáda nejlíp odstřelem, Když pustíš zpravodajství na kterémkoliv televizním kanále, zase tam na tebe vykukne smrt z válečného pole, jaderná celosvětová hrozba je denním strašákem. Musí to být všichni politici neskuteční blbci, když si myslí, že současnou psychopatickou krizi zažehnají instalací různých rámů, kamer a jiných hlídačů, tady je potřeba vrátit svět k normálu, tak, jak jsme ho znali my staří v mládí, kde nechyběla radost, romantika a obyčejná krása, zejména přírody. Nevěřím už ale v takový zázrak, je moc věcí špatně, které už jsou neodvratné, jsem pesimistka.

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …