V Německu našli tělo znásilněné a uškrcené dívky. Podezřelý není Němec

07.06.2018 11:13 | Zprávy

Více než čtrnáct dní byla pohřešována čtrnáctiletá Susanne F. z německého Wiesbadenu. Až včera policie objevila mrtvé tělo, podle všeho právě zmizelé dívky.

V Německu našli tělo znásilněné a uškrcené dívky. Podezřelý není Němec
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Někteří migranti spí i přímo na ulici

Čtrnáctiletá dívka byla naposledy spatřena 22. května, kdy byla společně se svými přáteli v centru Wiesbadenu. Domů se měla podle předchozí dohody s rodiči vrátit ve večerních hodinách, ale nedorazila ani do druhého dne. Policie zahájila po zmizelé dívce pátrání a čtrnáct dní intenzivně pročesávala Wiesbaden a jeho bezprostřední okolí. Vyšetřovatelé zpočátku uváděli, že byla dívka možná odvezena do zahraničí.

Až nyní pátrací týmy nalezly mrtvé tělo, podle všeho právě Susanne F. Dívčino tělo bylo lehce překryté zeminou a leželo v bezprostřední blízkosti železnice, kterou obklopuje po obou stránkách křoví. Podle dosavadních informací byla dívka uškrcena a s největší pravděpodobností před smrtí také znásilněna. S těmito informacemi přišel jako první deník Bild, ale oficiální místa tuto verzi ještě nepotvrdila.

Dnes by se měla k celému případu konat tisková konference, na které by měly z úst zdejší policie zaznít zásadní informace. Už nyní je ale známo, že k místu činu dovedla policii výpověď nejmenované třináctileté osoby, které se měl údajně ze spáchání trestného činu svěřit samotný pachatel. V německých médiích již také kolují zprávy o samotném podezřelém. Je jím údajně dvacetiletý irácký žadatel o azyl.

Mladík se s dívkou velmi dobře znal. Jeho zatčení se však zkomplikovalo, protože podle zjištění Frankfurter Allgemeine Zeitung mel irácký migrant před několika dny vycestovat s rodinou zpátky do své rodné země. Pokud se prokáže, že za znásilnění a smrt dívky nese zodpovědnost migrant z Blízkého východu, bude se tak opakovat případ z předloňského podzimu. Tehdy zavraždil a znásilnil afghánský migrant studentku medicíny z Freiburgu.

Loni v září začal soudní proces a po přibližně půl roce byl odsouzen na doživotí. Původně byl souzen jako mladistvý, až v průběhu vyšetřování bylo zjištěno, že Afghánec o svém věku záměrně lhal. Mezitím došlo k další vraždě mladé dívky, kterou opět spáchal afghánský migrant. Ten svoji oběť znal a několik měsíců s ní chodil. Nakonec ale neunesl rozchod a přímo na veřejnosti, v supermarketu, svoji bývalou přítelkyni ubodal k smrti.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlodějna a zatajování na festivalu ve Varech. Řeší se na vládní úrovni

9:17 Zlodějna a zatajování na festivalu ve Varech. Řeší se na vládní úrovni

Ostrá koaliční roztržka kvůli platbě kartou? Smrdí to zatajováním tržeb, obul se vládní poslanec do …