V Praze proběhne protest, který vysvětlí problémy na Šluknovsku

09.10.2011 6:24 | Zprávy

Protestní akce, která se odehraje v neděli odpoledne na Palackého náměstí v Praze, chce upozornit na "skutečnou příčinu" problémů a sociálního napětí na severu Čech. Podle organizátorů "sídlí" v metropoli a velkých městech, a ne "na ubytovnách" ve Šluknovském výběžku. Pochody a akce v severních Čechách, které se kvůli napětí mezi většinovou populací a Romy konají už řadu týdnů, prý jen odvracejí pozornost od "(ne)činnosti vlády".

V Praze proběhne protest, který vysvětlí problémy na Šluknovsku

Protestní shromáždění svolaly spolu s anarchisty sdružení Asociace ALERTA, Iniciativa Ne rasismu a hnutí Skutečná demokracie teď. Pořádající sdružení zorganizovala protestní akci zaměřenou proti rasismu a sociálnímu vyloučení na Palackého náměstí v Praze už na počátku října. Její účastníci se tehdy slovně střetli s demonstranty z Varnsdorfu na Děčínsku, kteří přijeli protestovat proti "diskriminaci naruby".

Demonstrace začaly na severu Čech v polovině srpna, kdy se odehrály dva útoky Romů na Čechy. První protest v Rumburku přešel v sérii výtržností u domů obývaných Romy, pak se nepokoje přesunuly do Varnsdorfu. Demonstranti se při pokusu o pochod k ubytovnám Romů dostali několikrát do střetů s policií. Poslední akce se odehrály v sobotu v Ústí nad Labem a ve Varnsdorfu, kde lidé protestují již devět víkendů po sobě, píše agentura ČTK.

Související:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…