VIDEO Mirek Topolánek rozsekal publikum: O Ukrajině vím hovno... pardon hodně. Promiňte, chce se mi na záchod

09.12.2017 20:51 | Zprávy

Mirek Topolánek jako zkušený politický matador ví, že prezident se zabývá i zahraniční politikou České republiky. Že mu zahraniční politika a v jejím rámci především obrana České politiky není lhostejná, ukázal v nedávném vystoupení v Brně po boku Václava Klause mladšího (ODS), ale nejen tam. Na jedné z debat mu to ovšem ujelo a pronesl sprosté slovo.

VIDEO Mirek Topolánek rozsekal publikum: O Ukrajině vím hovno... pardon hodně. Promiňte, chce se mi na záchod
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Mirek Topolánek na brněnské konferenci o stavu Evropské unie s názvem: Je Evropská unie reformovatelná?

Prezidentský kandidát Mirek Topolánek si je podle svých vlastních slov vědom toho, že o svobodu se ve zlomových okamžicích musí bojovat, a to třeba i se zbraní v ruce. Uvědomuje si to prý mimo jiné i v Brně, respektive ve Slavkově u Brna, když navštěvuje místa památné bitvy tří císařů, kterou v prosinci 1805 vyhrál francouzský císař Napoleon ve střetu s rakouskými a ruskými vojsky.

V roce 1805 zemřely na polích u Savkova desítky tisíc vojáků. První adventní neděli se na tyto padlé vojáky ve Slavkově vzpomíná. To, co se stalo na těchto polích, by pro nás mělo být upomínkou, že musíme svou svobodu bránit. Totéž platí i o dvou světových válkách ve 20. století a o teroristických útocích ve století jednadvacátém.

„Bezpečnost není samozřejmost, bezpečnost není zadarmo – opravdu o tu svobodu a o ten mír musíme bojovat a musíme i se zbraní v ruce tu svobodu a ten mír bránit,“ prohlásil jasně Topolánek.

O obraně společnosti Topolánek mluvil také na besedě v Hotelu Continental v Brně po boku Václava Klause mladšího, kde Topolánek tepal Evropskou unii, která se ukázala být špatným hospodářem a nejistým garantem ochrany vnějších hranic EU.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Robert Králíček byl položen dotaz

Neslibovalo růst platů i ANO?

Podle mě jste všichni stejní. Před volbami slibujete hory doly a po volbách se z toho jen vykrucujete. Nebo máte dojem, že za vás rostly platy dostatečně? Komu? Vždyť kdo může, tak utíká za prací do zahraničí.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lipavský už dostal veřejnou nabídku od jiné strany

10:10 Lipavský už dostal veřejnou nabídku od jiné strany

Ministr zahraničí Jan Lipavský svou rezignaci na post ministra podmínil i tím, že pokud k ní dojde, …