Válek na odstřel? Ministr chaos, znějí tvrdá slova

19.10.2024 21:40 | Monitoring

Slabý článek Fialovy vlády. Tak mluví zástupci opozice o Vlastimilu Válkovi, který je podle nich nekompetentní k výkonu ministra zdravotnictví a vyzývají jej k rezignaci. Válek kritice čelí kvůli platům zdravotníků či financování zdravotní péče, lékaři vyhrožují stávkou, uvedla CNN Prima News.

Válek na odstřel? Ministr chaos, znějí tvrdá slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

Ministra Válka kritizují praktičtí a ambulantní lékaři kvůli úhradové vyhlášce na příští rok. Kvůli ní plánují na konci října na dva dny zavřít ordinace, pokud ministerstvo nenavýší peníze na zajištění dostupné péče. „Já se domnívám, že u ambulantních lékařů pro děti a dorost není důvod pro zásadnější protest,“ komentoval to Válek.

Kvůli úhradové vyhlášce zní z řad opozice výzvy k rezignaci ministra Válka. „Ministr Válek už nyní ohrožuje stabilitu největší zdravotní pojišťovny, když jí vysává rezervy, k tomu zdravotní pojišťovny nejsou určeny,“ komentoval na tiskové konferenci poslanec a stínový ministr zdravotnictví Kamal Farhan (ANO).

„Je prostě slabým článkem Fialovy vlády, je dobrým lékařem, ale na tom postu nemá co dělat,“ uvedla pro CNN Prima News místopředsedkyně sněmovního výboru pro zdravotnictví Karla Maříková (SPD).

Válek vytváří chaos, hodnotí jeho ministrování někteří politologové. „To připomíná spíš pohádku co jsem slíbil, to neplatí, co jsem neslíbil, to platí, to zažíváme po celou dobu jeho existence,“ popsal pro CNN Prima News politolog Lukáš Valeš.

Podle prezidenta České lékařské komory (ČLK) Milana Kubka vláda premiéra Fialy nemá ochotu zaplatit reálné ceny zdravotní péče, kterou si stát objednává.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 7 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

„Pak mi do koalice vleze ten černop*delník“. Sto třicet let s lidovci

20:16 „Pak mi do koalice vleze ten černop*delník“. Sto třicet let s lidovci

Během pátku zaujaly na sjezdu lidovců v Olomouci dvě události: Volba ministra zemědělství Marka Výbo…