„Respektujeme společenskou poptávku na omezení kuřáckých prostor, na druhé straně však jde o další nepřiměřený zásah do soukromého vlastnictví a svobody podnikání,“ říká prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý.
V kostce řečeno by si o kouření či nekouření v té či oné restauraci měli rozhodovat majitelé a neviditelná ruka trhu. Ti, kteří chtějí v restauraci kouřit, nechť jsou tam, kde se kouří. Lidé, kteří baží po nekuřácké hospodě, nechť své peníze utratí v takové restauraci, kde se nekouří.
„Oceňujeme proto, že se v legislativním procesu ze strany některých senátorů objevují návrhy na rozumné a kompromisní řešení,“ dodává Dlouhý.
Prezident hospodářské komory zde naráží na návrh zřídit v restauracích přísně oddělené kuřárny, kam by nemusela chodit ani obsluha. Zřízení kuřáren navrhoval poslanec občanských demokratů Marek Benda. Poslanci však jeho nápad smetli ze stolu. V horní komoře parlamentu se snaží kuřárny v restauracích prosadit senátor Ivo Valenta.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: mp