Volička měla dostat lístky, ale ne všechny. Šíří se foto, Motoristé hovoří o mafii

22.09.2024 16:01 | Monitoring

Zápis u volební komise. Volba Borise Šťastného. Došlo k volebnímu podvodu. V obálce s kandidáty chyběl právě list se Šťastným. „Reprezentujete-li mafiánské hnutí, které ovládá Ministerstvo vnitra, které zase orchestruje české volby, může se vám snadno stát, že v obálkách s volebními lístky distribuovaných přímo ve volebních místnostech jaksi chybí ten se jménem vašeho nejvážnějšího protikandidáta,“ rozbouřil se předseda Motoristů sobě Petr Macinka.

Volička měla dostat lístky, ale ne všechny. Šíří se foto, Motoristé hovoří o mafii
Foto: CzechCrunch
Popisek: Předseda Motoristů Petr Macinka

Ve volebním obvodu pro Prahu 12 se o post senátora ucházel stávající senátor Pavel Fischer. Ten vyhrál v prvním kole se ziskem 53,63 % hlasů, a dostal se tak pohodlně do Senátu. Proti němu stál kandidát Motoristů sobě Boris Šťastný. Nyní přišla stížnost s označením volební podvod. Občanka učinila zápis u volební komise, že v nabídnuté obálce s kandidáty chyběl lístek právě s Borisem Šťastným. Vyjádřil se k tomu už i předseda Motoristů sobě Petr Macinka.

„Sobota 21. 9. 2024, cca 13.20 hod.,“ začíná stížnost voličky u volební komise a pokračuje. „Výše jmenovaná vstoupila do volební místnosti. Volební okrsek 12032, vyzvedla si volební listy, které neobsahovaly všechna čísla kandidátů, a to číslo 6. MUDr. Boris Šťastný, MBA.

Z výše uvedeného jmenovaná činí písemný zápis, neb chybějící volební lístek s číslem 6 lze považovat za volební podvod,“ stojí ve stížnosti sepsané přímo u volební komise na Praze 12.

Předseda Motoristů sobě v reakci naznačil, že za podvodem stojí sám senátor Pavel Fischer. Své obvinění pojal jako pohádkové vyprávění. „Pohádka o tom, jak se dá ,pojistit‘ vítězství v senátních volbách už v prvním kole se ziskem 53 %, když jste předseda výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost a ,umíte‘ být milý na ty správné složky a silové státní kapacity. Nu a protože jste zlý na zlou Čínu, daleko víc než lidé z České republiky vás zajímá situace na vzdáleném Tchaj-wanu, jsou pak tyto zmíněné ,složky‘ milé i na vás,“ nastiňuje Macinka, jak to mohlo být kolem volebního podvodu s chybějícím lístkem Borise Šťastného.

A u své „pohádky“ poukázal i na ministra vnitra Víta Rakušana, který mohl být součástí volebního podvodu. „Reprezentujete-li k tomu i mafiánské hnutí, které ovládá Ministerstvo vnitra, které zase orchestruje české volby, může se vám snadno stát, že v obálkách s volebními lístky distribuovanými přímo ve volebních místnostech jaksi chybí ten se jménem vašeho nejvážnějšího protikandidáta,“ ukazuje Macinka, kudy se ubíralo jeho podezření.

A je to pohádka? „V pohádkách a smyšlených příbězích obvykle bývá uvedeno, že podobnost s existujícími osobami je čistě náhodná. Platí to nepochybně i tentokrát. Tak určitě!“ uchechtl se na Facebooku Macinka.

Petr Macinka poukazuje na to, že právě zápis se stížností musela učinit volební komise na Praze 12.„Fakt, že jedna dobrá sudička o tomto podvodu sepsala zápis, jehož převzetí podpisem stvrdil předseda volební komise na ZŠ profesora Švejcara na ulici Mráčkova 3090/2 v pražských Modřanech, samozřejmě nic neznamená, protože ,vládneme, nerušit‘,“ poznamenal Macinka.

Doplnil, že se tak můžeme těšit na korespondenční volby, které se podle Macinky odehrají za asistence volebních podvodů. „Ještě jednou tedy blahopřejeme hnutí Dozimetr k tomu, jak nesmírně efektivně dokázalo podržet svého vládního kandidáta, a těšíme se na sněmovní volby příští rok, které se patrně odehrají na pozadí brutálního podvodu s názvem korespondenční volby,“ připomněl novelu volebního zákona, kterou vláda Petra Fialy schválila a která se poprvé promítne do voleb do Poslanecké sněmovny roku 2025.

A na závěr si Petr Macinka neodpustil kousavou poznámku směrem k Vítu Rakušanovi. „Panu Rakušanovi ale doporučujeme to příliš nepřehánět, aby se pro samou horlivost náhodou nestalo, že náš nejlepší premiér a světový lídr Petr Fiala se svojí pětikoaliční družinou získá v těchto volbách 103 % – jako prý svého času uměli napočítat jen Josifu Visarionoviči Stalinovi v Sovětském svazu…,“ napsal Petr Macinka na Facebooku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 27 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Podivné mlžení kolem akce s Vetchým. Máme to nahrané

18:16 Podivné mlžení kolem akce s Vetchým. Máme to nahrané

„Ještě jednou. Nejsem vám schopen jakkoliv pomoci, protože nejsem organizátor akce. Jste schopen vst…