Vondráček: Řešením není hledat nového Babiše, ale toho, kdo naplní pravicové myšlenky

19.04.2022 9:24 | Ze sítí

Předseda Svobodných Libor Vondráček si neodpustil na svém profilu zveřejnit video, ve kterém se vyjádřil k nedávnému sněmu ODS. Při jeho shrnutí přitom našel zajímavé paralely s cestou Andreje Babiše na politický Olymp. Podle něj především mladým lidem vrtá hlavou, jak je vlastně možné, že předseda a zakladatel hnutí ANO byl po osm let nejmocnějším politikem v Česku.

Vondráček: Řešením není hledat nového Babiše, ale toho, kdo naplní pravicové myšlenky
Foto: Archiv Libora Vondráčka
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

„Spojovníkem Babišova hnutí ANO a Fialovy ODS jsou krásná slova, která mají daleko k činům. Krásná slova, která znějí před volbami, ale po volbách se vzdalují realitě. Takový scénář přinesl Andreji Babišovi téměř absolutní moc. Zdá se, že současné vládnoucí politické strany si tento scénář nepamatují, a navíc opakují staré chyby. V roce 2006 získala tehdejší ODS ve volbách jen ve Středočeském kraji přes čtyřicet procent s pravicovým programem, který sliboval nižší daně, férovost v sociálních dávkách… prostě skvělý program. Tehdejšího otce ODS a tvůrce programu ale velká strana politicky popravila a postavila na vedlejší kolej. K finančnímu veslu byl na Ministerstvu financí dosazen Miroslav Kalousek, který činil přesně opačné kroky, než ODS slibovala svým voličům před volbami,“ připomněl na svém facebookovém profilu reminiscenci na pravicovou stranu lídr Svobodných Libor Vondráček.

V rozporu mezi slovy a činy pokračovala podle něj ODS také v dalších letech. Krásná slova o pravici a nižších daních se táhla jako nit i dalšími kongresy ODS. „Realita se ale s předvolebními sliby rozcházela, a tak se podpora ODS pomalounku rozplývala jako pára nad hrncem a populistická rétorika Andreje Babiše získávala stále větší a větší podporu,“ přidává exkurz do historie Libor Vondráček a přidává varování. „Pokud se současné vládní strany z této historie nepoučí, tak budou lidé opět hledat nějakého spasitele a zrodí se možná nějaký nový Andrej Babiš.“ 
 
Vondráček přesto neláme nad pravicovou politikou scénou hůl a nabízí „čistou pravici“. „Chyba není v myšlenkách a plánech pravice. Chyba je v jejich porušování. A je docela možné, že současní vládní politici své sliby ani splnit nechtějí. Řešením tedy není hledat nového Andreje Babiše, který evidentně nic pozitivního nepřináší, ale hledat toho, kdo pravicové myšlenky chce upřímně naplnit,“ uvedl Vondráček.
 
Jako absolutní zpronevěření pravicovým myšlenkám vidí Vondráček ve vyjádřeních současného ministra zdravotnictví Vlastimila Válka. „Podle něj dnes bez výjimky umírají lidé, kteří nejsou očkovaní na COVID-19. Za prvé je to absolutní lež a za druhé podvod na voličích,“ říká rozhodně předseda Svobodných a nabízí alternativu. „Svobodní nabízejí skutečnou pravicovou politiku a osvědčená řešení, která přinesou užitek všem lidem. Naše strana nemá svobody jen plná ústa, ale hodlá pro ni něco udělat, a hlavně bránit jejímu ubývání. Nedělali jsme si iluze z Andreje Babiše a nemáme je ani dnes. Podařilo se nám sice odvalit balvan oligarchy z vrcholné politiky, ale pro svobodu to byla podmínka nutná, nikoliv však dostačující. Pokračovat musíme dál a u příštích voleb nabídnout takový program, který přinese skutečnou svobodu,“ láká příznivce svobodné pravice Libor Vondráček.      
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…