Votápek odhalil starý kágébácký trik. Jde o Putina a Harrisovou

08.09.2024 9:03 | Monitoring

Ruský prezident Vladimir Putin a Dick Cheney, bývalý viceprezident USA z časů republikána George Bushe mladšího, udělali stejnou věc. Podpořili demokratickou kandidátku na prezidentku USA Kamalu Harrisovou. Bývalý generální konzul ČR v Petrohradě Vladimír Votápek má za to, že ze strany Putina jde o „laciný kágebácký trik“. Bývalá zpravodajka amerického ministerstva obrany Rebecca Kofflerová nabízí ještě trochu jiný pohled.

Votápek odhalil starý kágébácký trik. Jde o Putina a Harrisovou
Foto: repro Twitter
Popisek: Joe Biden a Kamala Harrisová v rozhovoru na CNN

Někdejší viceprezident USA z doby George Bushe mladšího Dick Cheney oznámil, že letos bude volit kandidátku demokratů na prezidentku Kamalu Harrisovou. „V 248 let trvající historii našeho národa nikdy neexistoval jedinec, který by byl pro naši republiku větší hrozbou než Donald Trump,“ sdělil Cheney v prohlášení, z něhož citoval server USA Today. Trump se podle bývalého viceprezidenta nesmí do Oválné pracovny Bílého domu vrátit.

Na stranu Kamaly Harrisové se postavil i ruský prezident Vladimir Putin s odůvodněním, že si cení jejího „nakažlivého“ smíchu.

„Rusko chce, aby prezidentské volby v USA vyhrála Kamala Harrisová, uvedl ve čtvrtek prezident Vladimir Putin ve škádlivém komentáři, kde zmínil její ‚nakažlivý‘ smích jako důvod, proč jí dát přednost před Donaldem Trumpem. Putin tuto ironickou poznámku pronesl den poté, co americké ministerstvo spravedlnosti obvinilo dva manažery ruských médií z údajného nezákonného plánu ovlivnit listopadové volby v USA proruskou propagandou,“ napsala agentura Reuters.

Americké zpravodajské agentury míní, že Moskva ve skutečnosti chce, aby Trump vyhrál, protože je méně odhodlán podporovat Ukrajinu.

„V konečném důsledku je volba na americkém lidu a my budeme tuto volbu respektovat,“ sdělil vůdce Kremlu.

Bývalý generální konzul ČR v Petrohradě Vladimír Votápek má za to, že ze strany Putina jde o „laciný kágebácký trik“. „To je celkem laciný kágebácký trik. On by samozřejmě uvítal Trumpa a jeho vítězství, takže chce dát takzvaný polibek smrti Kamale Harrisové. Tvářit se, jako že ona je vlastně ten kremelský favorit a tím ji znemožnit v očích amerických voličů,“ pravil Votápek v pořadu 360° na CNN Prima News. „Trumpovi i přiznáme, že jeho politika vůči Izraeli, respektive Blízkému východu, byla úspěšná, ale jinak celá jeho zahraniční politika je přehled katastrof a neúspěchů. Putin by byl velice rád, kdyby ta přehlídka pokračovala dál,“ zmínil Votápek.

Cheney se však proti Trumpovi vymezil ne kvůli jeho zahraniční politice, ale kvůli tomu, že odmítal uznat svou porážku v roce 2020 a neodrazoval své příznivce od útoku na Kapitol v lednu 2021. Cheney zdůraznil, že jako konzervativec ctí především Ústavu USA, a že proto teď, v roce 2024, podporuje Kamalu Harrisovou.

Bývalá zpravodajka ministerstva obrany USA Rebecca Kofflerová nabízí ještě trochu jiný pohled. Ve vyjádření pro televizi Fox News v Putinově výroku, na rozdíl od Votápka, nevidí žádný trik, ale upřímné přání, aby Harrisová vyhrála, protože je „hloupá a neschopná“. „Putin se téměř jistě bojí dalšího Trumpova prezidentství, ale Kamaly už tolik ne. Rusové ji vyhodnotili jako hloupou, neinteligentní a neschopnou, a z pohledu Moskvy může být nevyrovnaná a manipulovatelná,“ řekla Kofflerová pro Fox News v době, kdy Harrisovou podpořil končící prezident Joe Biden. A že Putin postupoval stejně s odůvodněním, že Biden je zkušený a předvídatelný politik a jeho viceprezidentka by mohla být stejná, zatímco o Trumpovi to říct nelze.

„Ruští analytici očekávají, že Harrisová bude pokračovat v Bidenově politice, která se snaží přeměnit Ameriku ze společnosti založené na meritokracii a kompetencích na společnost, která je hyper zaměřená na vynucenou rovnost a vládní regulaci, jež jsou typické pro socialistický systém. Protože socialismus zničil SSSR, Moskva věří, že někdo jako Harrisová, vedoucí Ameriku na cestu zkázy, je dobrá věc pro Rusko, které považuje USA vůči sobě za nejvyšší bezpečnostní hrozbu,“ doplnila Kofflerová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Votápko je jedna z nejodpudivějších ideologických kreatur, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 08.09.2024 9:30:40
současné vládní garnitury. Jeho schopnost samostatného uvažování je nula. Nic. Žije z toho, že je fanatikem, stojícím na správné straně barikády. Kdysi, už je to delší čas, jsem sledoval v televizi debatu o Sýrii. Krom Votápka tam byli ještě dva další papoušci, ale byl tam taky jeden, který se režii zcela vymkl. A shodou okolností zrovna on měl velmi dobré povědomí o Sýrii. A Votápko nešetřil dlouhými protiasadovskými projevy a tvářil se značně rozhořčeně. A po jedné takové Votápkově eskapádě se na něj onen znalec štítivě zadíval, asi jako zahradník na španělského slimáka, a zeptal se ho, zda vůbec má povědomí o tom, které syrské kmeny, a která území jsou pro Asada, a která proti Asadovi. Votápko samozřejmě netušil, zavzdušnil se a do konce debaty uraženě mlčel, což kvalitě debaty velmi prospělo. Od té doby považuji tohoto "komentátora" za tajtrlíka.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…