Vyhazov šesti ministrů. Včetně Lipavského. Zeman si o tom promluví s Fialou

27.09.2022 6:30

Prezident Miloš Zeman dnes večer na zámku v Lánech přijme po měsíci na pravidelné schůzce předsedu vlády Petra Fialu (ODS).

Vyhazov šesti ministrů. Včetně Lipavského. Zeman si o tom promluví s Fialou
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Bude mít prostor premiérovi popsat výtky, které má k některým ministrům. Nedávno uvedl, že by doporučoval šest z nich vyměnit. Jednat zřejmě budou také o návrhu státního rozpočtu na příští rok, jak ho v pondělí schválila vláda. Zabývat by se mohli i vývojem války na Ukrajině a opatřeními proti vysokým cenám energií.

Zeman v neděli řekl, že na premiéra nebude naléhat pokud jde o obměnu kabinetu, chce s ním ale o ní mluvit. V rozhovoru pro Mladou frontu DNES uvedl, že by vyměnil ministry zahraničí Jana Lipavského (Piráti), financí Zbyňka Stanjuru (ODS), průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu (za STAN), vnitra Víta Rakušana (STAN), ministryni životního prostředí Annu Hubáčkovou (za KDU-ČSL) a pro vědu, výzkum a inovace Helenu Langšádlovou (TOP 09).

Zeman s Fialou se v Lánech naposledy sešli koncem srpna. Dnes by mohli probrat i výsledky víkendových komunálních a senátních voleb. Půjde také zřejmě o poslední schůzku premiéra s prezidentem před koncem září, ke kterému koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) směřuje vyjádření, jakou strategii zvolí pro lednové volby nové hlavy státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …