Za nitky tahá Bakala? Okamura odkryl předvolební hnus

26.09.2020 14:15 | Zprávy

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura se obul do Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) při Akademii věd. Má pocit, že výzkumníci se bojí možného volebního úspěchu jeho strany. Vlastenecké strany, jak sám napsal. Cítí za tím vliv časopisu Respekt, který patří Zdeňku Bakalovi, a vliv „pravdy a lásky“.

Za nitky tahá Bakala? Okamura odkryl předvolební hnus
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Zdá se, že sluníčkáři se bojí úspěchu vlastenců z SPD v krajských volbách. CVVM opět perlí. Podle zářijového průzkumu by hnutí SPD získalo ve volbách 4,5 procenta a ČSSD 10,5 procenta! Podle průzkumu Kantar z tohoto týdne má ale SPD osm procent a podle STEM dokonce 8,8 procenta!“ napsal Okamura na sociální síti Facebook.

Na konto CVVM také poznamenal, že instituce při Akademii věd ČR dlouhodobě podhodnocuje přízeň, kterou voliči projevují k SPD. V posledních volbách CVVM odhadlo šance SPD asi na 7,3 procenta, ale strana získala přes 10 procent. U ČSSD prý zase šance strany nadhodnocuje.

Okamura si položil otázku, proč se to děje.

„Dle mého názoru jsou v CVVM buď uplaceni, nebo schválně lžou, nebo jsou prostě totálně neprofesionální,“ konstatoval.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Michal Šmarda byl položen dotaz

Sociální služby?

Dobrý večer, pane Šmarda, dnes jsem četla článek, které vyšel na PL o předvolební kampani Sociální Demokracie, která se zaobírá situací v sociálních službách. Chci se Vás na něco zeptat. V době L, kdy byla na MPSV p. Maláčová, nebyla situace dobrá, tím chci říci, ač Vy osobně jste nebyl ve vládě ani...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Čechům nejde fotbal, protože odmítají migranty.“ Perla z EURO 2024

9:15 „Čechům nejde fotbal, protože odmítají migranty.“ Perla z EURO 2024

Když už ne ve fotbale, Česká republika vede v boji proti migraci. Politický komentátor Jiří Pehe zas…