Zásah na americké střední škole kvůli střelbě. Na místě jsou mrtví

04.09.2024 19:18 | Zprávy

Na střední škole v americkém státě Georgia se podle televizní stanice Fox News střílelo. Na místě operovaly zásahové jednotky. Místní šerif informoval o obětech na místě, jeden podezřelý byl zadržen a je ve vazbě. Agentura Reuters následně informovala o nejméně čtyřech obětech střelby.

Zásah na americké střední škole kvůli střelbě. Na místě jsou mrtví
Foto: Screen: FoxNews
Popisek: Na americké střední škole ve státě Georgia se střílelo.

Několik obětí a prozatím neznámý počet zraněných hlásí televize Fox News po střelbě na americké střední škole Apalachee v okrese Barrow ve státě Georgia. Podle televizních záběrů proběhl rozsáhlý zásah policejních jednotek. Budova byla dočasně uzavřena.

Podle policie bylo na místě několik obětí potvrzeno. Stejně tak byl podle dostupných informací vzat do vazby jeden podezřelý.

„Přibližně v 10:23 byli na střední školu vysláni policisté z několika oddělení a pracovníci hasičského záchranného sboru v souvislosti s nahlášenou probíhající střelbou,“ uvedl v prohlášení úřad šerifa okresu Barrow.

Záběry televize Fox News z vrtulníku nabídly pohled na záchranáře poskytující první pomoc a ošetření lidem před školou. Stejně tak na policisty zasahující na místě.

Agentura Reuters upřesnila, že by měly být na místě nejméně čtyři mrtví. Stejně jako Fox News informovala o jedné zadržené osobě.

Podle Bílého domu byl o situaci informován i prezident Joe Biden.

Střední škola Apalachee má zhruba 1900 studentů. Byla otevřena v roce 2000 a v okrese Barrow je druhou největší střední školou.

 

 

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Antisemitismus a radikálové

Zdravím vás, můžete mi ukázat za poslední roky nějaké volby, v nichž neposílili populisté, radikálové a často i politici s antisemitistickými názory? Přemýšlel jste, proč tomu tak je, a jak tomu čelit? Máte dojem, že to třeba u nás tato vláda dělá? Já z ní mám někdy (spíš často) opačný dojem a přijd...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další atentát na Trumpa? „Je v pořádku.“ Ale střílelo se

22:31 Další atentát na Trumpa? „Je v pořádku.“ Ale střílelo se

V blízkosti amerického exprezidenta Donalda Trumpa se dva měsíce od pensylvánského pokusu o atentát …