Parkoviště u lyžařského areálu bylo plné tak ze tří čtvrtin. Dopoledne bylo na svahu celkem dost lyžařů, odpoledne, kdy začal sníh víc tát, lidí ubylo. Mezi lyžaři byli především Holanďané, narazili jsme ale i na turisty z Rakouska i na Čechy. Ti sem vyrazili na lyžovačku především s dětmi. Ptali jsme se, co říkají nejen na ceny skipasů, ale také na ceny jídla v okolních restauračních zařízeních.
„Teď a příští týden tady máme Holanďany, mají prázdniny. Pro ty je to vyhovující. Ti nemají ve své zemi kopce,“ poukázala na to, že vyšší teploty sněhu příliš nepřejí, 22letá Marie, která tady žije od svých tří let. Ceny v místních restauracích ji prý zase tolik nepřekvapují. „Je to všude stejné,“ míní. Už minulý rok s námi mluvila o tom, jak se to kolem Lipna za poslední léta změnilo. „Bylo to tady hezký. Támhle jsem jako dítě měla bunkr, teď jsou tam všude domy,“ ukazovala nám s tím, že už je tady rekreačních objektů opravdu hodně. „Kdyby bylo obsazené všechno ubytování a v jeden den by se všichni rozhodli jít někam najíst, na stezku, nebo třeba jít lyžovat, tak se tam nemají šanci vejít. Ale já jsem tady spokojená,“ vyprávěla.
Svíčková za 295 korun. A tlačenka? Turista bude vyprávět…
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem a brusinkovou pěnou za 295 korun, telecí řízek se šťouchanými bramborami a kyselou okurkou za 385 korun, smažený sýr s hranolkami a domácí tatarskou omáčkou za 239 korun. I takové ceny jsme objevili v restauracích poblíž lyžařského areálu. Jako „sladká tečka“ byl v nabídce například jablečný závin se šlehačkou za 119 korun.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: David Hora