Zelenskyj: Rusko vraždí vlastní vojáky. Jen oddaluje porážku

27.09.2022 7:41 | Ze sítí

Rusko u nás své vojáky žene do záhuby. Rusko páchá jedny z nejcyničtějších vražd svých vlastních vojáků. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pronesl svůj pravidelný denní projev.

Zelenskyj: Rusko vraždí vlastní vojáky. Jen oddaluje porážku
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj znovu promluvil ke svým spoluobčanům i ke světu. Zdůraznil, že spolu s vládou a se všemi ozbrojenými složkami státu intenzivně pracují na tom, aby ukrajinští vojáci měli k dispozici dostatek munice a dalšího vybavení. Asi nejtěžší situace prý panuje v Doněcké oblasti. Zelenskyj ve svém projevu poděkoval všem, kteří ruským útokům v Doněcké oblasti odolávají.

„I přes zjevnou nesmyslnost války pro Rusko a ztrátu iniciativy okupantů velení ruské armády stále žene vojáky do záhuby. Neustálé pokusy o ruskou ofenzívu v Doněcké oblasti se jistě zapíší do dějin válek jako jedna z nejcyničtějších vražd vlastních vojáků. Když to vidíme, když vidíme tyto ofenzívy, znovu se přesvědčujeme, že ruská mobilizace je upřímným pokusem zajistit velitelům na místě neustálý přísun ‚potravy pro děla‘. Jiný smysl ruská mobilizace prostě nemá,“ konstatoval Zelenskyj.

„Cítili, že prohrají, a tak se prostě snaží tento okamžik oddálit, zajistit si alespoň nějakou aktivitu na frontě, nahradit mrtvé alespoň někým se zbraní v ruce. Ruská společnost si bohužel ještě neuvědomuje veškerou brutalitu ruské vlády vůči vlastním lidem. Musíme však udělat vše pro to, aby si každý občan Ruska uvědomil, že ho jeho vlastní stát připravuje o to nejdůležitější - o právo na život,“ pokračoval ukrajinský prezident.

Své spoluobčany ujistil, že stát dělá vše pro to, aby i ve válce dokázal plnit své závazky vůči seniorů a dalším skupinám obyvatel a vedle toho se snaží vrátit normální život do oblastí, odkud ukrajinská armáda vyhnala ruské agresory. Všechny své spoluobčany také ujistil, že se stát pilně připravuje na zimu.

Zelenskyj prozradil, že je aktivní i na mezinárodní scéně.

„Velvyslancům třiceti států - našich partnerů - byl představen projekt na zřízení zvláštního mezinárodního tribunálu, který by potrestal Rusko za zločin agrese proti našemu státu. Potíž se stíháním Ruska za tento zločin spočívá v tom, že stávající mezinárodněprávní nástroje nestačí. To, co je zapotřebí, je zvláštní mezinárodní tribunál. A my na tomto projektu velmi podrobně a pečlivě pracujeme. Nepochybuji o tom, že se tribunál uskuteční. Všichni, kdo rozpoutali tuto zločinnou válku proti Ukrajině a svobodě v Evropě, budou pohnáni k odpovědnosti,“ přislíbil ukrajinský prezident.

Pak už přišlo jen rozloučení.

„Věčná sláva všem, kteří získávají vítězství pro Ukrajinu! Sláva Ukrajině!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …